28 / 03 / 2024

Çeşme'de engelliler için "Engelsiz Plaj" yapılacak!

Çeşme'de engelliler için

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, engellilerin rahatça denize girebilmeleri için bir proje hazırladıklarını belirtti



Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, engellilerin rahatça denize girebilmeleri için bir proje hazırladıklarını belirterek, bu sayede ilçeyi engelli dostu tatil beldesi haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Tütüncüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazırladıkları "Engelliler için Engelsiz Plaj" projesini, hayata geçirebilmek için  İzmir  Kalkınma Ajansı'na (İZKA) sunduklarını belirtti. Maliyeti 60-70 bin lira olması beklenen projenin onaylanması halinde Pırlanta, Kocakarı, Tekke ve Dalyan plajlarına yapılacak ahşap platformlar ve rampalar sayesinde engelli vatandaşların, plaj kumlarına saplanmadan rahatlıkla denize ulaşabileceklerini belirten Tütüncüoğlu, şu bilgileri verdi: "Çeşme'de öncelikli olarak Ilıca Plajı olmak üzere birçok plajda uygulamaya koymak istediğimiz Engelliler için Engelsiz Plaj projemiz İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından onaylanırsa, bu yaz hayata geçireceğiz. Engelli vatandaşlarımızın plajları rahat kullanabilmeleri için özel iniş rampaları ve ahşap platformlar yapacağız. Tekerlekli sandalyesiyle Çeşme'ye gelen vatandaşlarımız, kuma saplanmadan, özel platformları kullanarak rahatça denize girebilecek ve tatilin tadını çıkaracak. Engelli dostu tatil beldesi olacağız."

Çeşme Belediyesinin hazırladığı planda, Ilıca Plajının Şifne yolu tarafında olan bölgenin, engelli projesi için belirlendiğini dile getiren Tütüncüoğlu, ilçede engelliler için özel bir park bulunduğunu da ifade etti. Amaçlarının engellilere destek olmak ve rahat hareket edebilmelerini sağlamak olduğunu dile getiren Tütüncüoğlu, "Tekke plajının girişi düz olduğu için iniş ve çıkış için rampa yapmaya gerek kalmayacak. Bu vatandaşlarımız yapılacak ahşap rampalar sayesinde kumlara saplanmadan doğrudan denize ulaşabilecekler. Ahşap portatif platformlar, hem plajın doğal dokusunu bozmayacak, hem de sezon sonu rahatlıkla kaldırılıp daha sonra tekrar kullanılabilecek" diye konuştu. Tütüncüoğlu, rampaların yanı sıra tuvaletler, duş alanları gibi bölgelerde de engellilere özel düzenlemeler yapacaklarını ifade etti. Plajların ücretsiz olacağını da açıklayan Tütüncüoğlu, bu projenin engelli vatandaşları toplum ile iç içe olmalarını sağlamak için planlandığını ifade etti.
AA


Geri Dön