27 / 04 / 2024

Çeşme'de hazine arazisi üzerinde yapılan inşaat TBMM'de!

Çeşme'de hazine arazisi üzerinde yapılan inşaat TBMM'de!

İzmir’in Çeşme ilçesinde hazineye ait tarihi kalıntıların olduğu araziye yapılan inşaat meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, İzmir’in Çeşme ilçesinde hazineye ait tarihi kalıntıların olduğu araziye yapılan inşaatla ilgili soru önergesi hazırladı. Kılıç, sorusunun Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

Kılıç, “Çeşme de hazineye ait kalıntıların olduğu araziye inşaatı kim yaptırmaktadır? Devlet yönetimde önemliliği bir yerde bulunduğu iddia edilen kişi kimdir?” diye sordu.

Birgün Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çeşme'nin Ovacık mahallesi ada üstü mevkisinde bulunan arazide düzleştirme çalışmasını yapıldığını söyleyen Kılıç, ölgeye temel atıldığı, beton dökülerek inşaata başlandığı bilgisinin kamuoyuna yansıdığını söyledi.

CHP'li Kılıç, “Denize sıfır hazine arazisi olan bu alan aynı zamanda doğal SİT alanıdır. Bu araziye inşaat yapılması kıyı kanuna aykırıdır. Bölgede oturan duyarlı vatandaşların Çeşme Kaymakamlığı ve Çeşme Belediyesi’ne yaptığı başvurunun ardından Canan Çelik ve Cem Oruç isimli kişilerin imar barışı kapsamına başvurduğu açığa çıktı. Çeşme belediyesi tarafından inşaatın birkaç defa durduğunu ancak inşaatın devam etmesi gerekçesi olarak bu kişilerin arkasında hatırı sayılı kişi olduğu belirtilmektedir” diye konuştu.


Geri Dön