25 / 04 / 2024

Çeşme Paşalimanı Koyu'ndaki yapılaşma meclis gündeminde!

Çeşme Paşalimanı Koyu'ndaki yapılaşma meclis gündeminde!

Çeşme Paşalimanı Koyu'nda yapılan bir projenin imara ve deniz kıyı kenar yapılaşmasına aykırı olduğu iddiası meclis gündeminde konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



CHP  İzmir  Milletvekili Atila Sertel, Çeşme Paşalimanı Koyu'nda yapılan bir projenin imara ve deniz kıyı kenar yapılaşmasına aykırı olduğu iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. 

Sertel sorularının Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

CHP'li Sertel, ''İzmir'de Folkart A.Ş.'nin Çeşme Paşalimanı Koyu'ndaki "Folkart Blu" isimli projesinin imara ve deniz kıyı kenar yapılaşmasına aykırı olduğu iddia ediliyor. Folkart A.Ş., turizm belgesi almasına rağmen yasalara aykırı bir şekilde bu alana 7 katlı rezidans inşa etti'' diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in soruları:
1- Çeşme Paşalimanı Koyu'nda bakanlığınız tarafından kaç firmaya turizm belgesi ve otel yapma izni verilmiştir? Bu firmalar hangileridir? Bunlardan hangileri verilen izinler doğrultusunda inşaatlarını sürdürmektedir?

2- Bakanlığınız tarafından Folkart A.Ş/ye verilen turizm belgesi Ve otel r,yh‘şat(hıh kapsamı nedir? Verilen otel ruhsatının 30 odalı olduğu doğru mudur? Şayet 30 odalı- ;t otel yapma ruhsatı verilen firma nasıl oluyor da 83 odalı rezidans yapabiliyor? Bunun . kanunen bir açıklaması var mıdır?

3- Paşaiimanı'ndaki Büyük Liman Koyu kıyısı konut alanı değil, turizm alanı. 5 Ocak 2010 tarihli imar revizyon planına göre, burada konut yapılıp, kat mülkiyeti kurulması kanuna aykırı. Bakanlığınızın otel ruhsatı verdiği inşaatın şu anki durumu ve yapının konut olacağı ile ilgili bilgisi var mıdır? Her kesin gözü önünde kanuna aykırı inşaat yapan bu firmaya dur denilecek midir?

4- Sahil şeridine en fazla 50 metreye kadar yapılaşma izni verilmesine rağmen Folkart Yapı A.Ş. tarafından yapılan inşaatın 39 metre mesafede olduğu belirtiliyor. Kıyı Kanunu'na açıkça aykırı olan bu yapılaşmaya izin verilmesinin gerekçesi nedir?

5- Folkart Blu'ya komşu parsellerdeki konut alanlarında emsal 0.40. İmar planına göre, Folkart Blu'nun yapıldığı turizm alanında ise emsal hakkı 0.90. Dolayısıyla Folkart Yapı A.Ş.'nin turizm imarı ile iki kat fazla inşaat yaptığı iddia ediliyor. Bu iddialar doğru mudur? Doğru işe bu konuda bir inceleme başlatıp gereğini yapmayı düşünüyor musunuz?

6- Folkart A.Ş.'ye bakanlığınız tarafından başkaca otel ruhsatı verilmiş midir? Verildiyse bu izinler hangi bölgeleri ve hangi projeleri kapsamaktadır?
 


Geri Dön