19 / 04 / 2024

Çeşmeli-Taşucu Otoyol Projesi ile ilgili 5 soru mecliste!

Çeşmeli-Taşucu Otoyol Projesi ile ilgili 5 soru mecliste!

Çeşmeli-Taşucu Otoyol Projesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gökçel, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Çeşmeli-Taşucu Otoyol Projesi'ne ilişkin soru önergesi hazırladı. Gökçel, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Gökçel, ''Çeşmeli - Erdemli - Silifke - Taşucu arasında yapılması planlanan Otoyol Projesi, Mersin’in tamamlanamayan kamu yatırımlarından birisidir. En son 18 Aralık 2018 tarihinde yapılan ihaleye hiçbir firmanın teklif vermemesi üzerine başlatılamayan çalışmalar, Mersin kamuoyunda söz konusu otoyolun yapılmayacağına dair bir kanaate sebep olmuş ve çok sayıda Mersinli, kamu yatırımlarının gerçekleşmemesi üzerine kendilerini dışlanmış hissetmiştir'' diye konuştu.

Cengiz Gökçel, ''Yaz aylarıyla birlikte D400 karayolundaki yoğunluğun artması ve trafiğin sıklıkla durma noktasına gelmesiyle birlikte söz konusu proje tekrar Mersinlilerin gündemi haline gelmiştir. Özellikle turizm sezonunda ulaşımın akıcı bir şekilde sağlanamadığı D400 karayolunu rahatlatacak ve Mersin’in tarım, turizm ve sanayisine katkıda bulunacak olan Çeşmeli - Taşucu Otoyol Projesinin akıbeti, Mersinlilerin merak ettiği konulardan biridir'' dedi.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel'in soruları:

1) Çeşmeli - Taşucu Otoyol Projesi ne durumdadır? Yeniden ihaleye çıkılacak mıdır?

2) Otoyol projesinin ne zaman tamamlanmasını planlıyorsunuz?

3) Çeşmeli - Taşucu Otoyol Projesi için bu güne kadar ne kadar kamu kaynağı harcanmıştır? Bunlar nelerdir?

4) 18 Aralık 2018’de gerçekleşen ihale için şartname satın alan 6 şirket ihaleye neden katılmamıştır?

5) Sahiplendiğiniz her projeyi, zarar etmek pahasına hayatına geçirirken Çeşmeli -Taşucu Otoyol Projesinde ilerleme sağlanmamasının sebebi projeyi sahiplenmemeniz mi?

 


Geri Dön