16 / 04 / 2024

Cevdet Yılmaz: Filyos Limanı bütçeden finanse edilecek!

Cevdet Yılmaz: Filyos Limanı bütçeden finanse edilecek!

Çeşitli ziyaret ve toplantı için geldiği Karabük'te Vali İzzettin Küçük'ü ziyaret eden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Filyos Limanı projesinin milli bütçeden finansa edileceğini dile getirdi...




Çeşitli ziyaret ve toplantı için geldiği Karabük'te Vali İzzettin Küçük'ü ziyaret eden Kalkınma Bakanı  Cevdet Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Karabük Üniversitesi'nin (KBÜ) çok hızlı bir şekilde geliştiğini, Kalkınma Bakanlığı olarak buraya ciddi destekler sağladıklarını söyledi. 


Karabük Demir Çelik Fabrikaları'nın da (KARDEMİR) son 10 yılda büyük bir atılım yaptığını belirten Yılmaz, "KBÜ'ye her yıl ek ödenekler sunduk. Fakülte binaları, sosyal tesisler, yurtlarıyla, alt yapısıyla çok önemli bir kurum haline geldi. Karabük çok önemli bir atılım içinde. Turizm sektöründe önemli bir ilimiz. Safranbolu gibi değeri olan bir ilimiz. Karabük'te demir çelik sanayimiz var. Hükümetimizden önceki dönemde iflas noktasındayken son 10 yılda çok önemli atak yaptı. Nereden bakacak olursanız olun çok daha iyi noktaya geldi. Karabük'e de destek olan önemli bir kurum noktasında" diye konuştu. 


Filyos Liman Projesi 


Filyos Liman Projesi'nin 2023 projelerinden birisi olduğunu belirten Bakan Yılmaz, son dönemlerde çok önemli olan bu projeyi Yüksek Planlama Kurulu kararıyla yatırım programına aldıklarını söyledi. 


Yılmaz, bunun yakın süre içerisinde ihale edileceğini dile getirerek, şöyle devam etti: 


"Filyos Limanı yıllardır konuşulan bir programdı. AB'den hibe, destek alınır diye uzun bir süre bekletildi. Ancak AB'de çeşitli sıkıntılar çıktı. Biz de bu projemizi aldık ve kendi milli bütçemizde finanse edecek şekilde yatırım programıyla ilişkilendirdik. Bu projenin gerçekleşmesiyle bütün bölgenin çehresi değişecek. Bundan en fazla istifade edecek il de Karabük olacak. İlk yatırım bedeli 800 milyon liranın üzerinde olan proje. Bu tabi sadece mendireği, alt yapısı, yap-işlet-devret ile ilave yatırımlarını düşündüğünüzde eski parayla katrilyonları aşan bir yatırımdan bahsediyoruz. Arka planda gelişecek sanayi alanlarıyla çeşitli alt yapılarıyla bu bölgenin yeni bir açılımı olacak, nefesi olacak, dünyayla çok önemli bir noktası olacak." 


Türkiye'nin birçok yatırımının bulunduğunu, bunlardan bazılarının "kritik" olduğunu anlatan Yılmaz, "Sadece bir bölgeyi değil bütün Türkiye'yi etkileyen yatırımlar. Onlardan bir tanesi Filyos projesi. Onun da şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 




Dünya




Geri Dön