26 / 04 / 2024

Filyos Limanı bütçeden mi finanse edilecek

Filyos Limanı bütçeden mi finanse edilecek

Çeşitli ziyaret ve toplantı için geldiği Karabük'te Vali İzzettin Küçük'ü ziyaret eden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Filyos Limanı projesinin milli bütçeden finansa edileceğini dile getirdi...

Ocak'ta merkezi bütçe de kira krizinden kaçamadı: Bina kiralama giderleri yüzde 141 yükseldi! 

CHP Milletvekili Türker Ateş, kira krizi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve devletin de kira krizinden kaçamadığına, berkezi bütçeden karşılanan bina kiralama giderlerinin yüzde 141 arttığına dikkat çekti. 

Yap-işlet-devret projelerine bütçeden en az 37 milyar lira ödenecek!

Açıklanan rakamlara göre yap-işlet-devret projelerindeki işletmeci firmaların garanti gelirleri 2024 yılının Ocak ayında yıllık yüzde 86 yükseliş gösterdi. Söz konusu projeler için bütçeden bu sene en az 37 milyar TL ödeme yapılacak.

Deprem harcamaları için bütçeden ayrılan rakam orta vadede 3 trilyon TL'yi aşacak! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, deprem harcamaları, bütçe ve enflasyon ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Depremin yaralarının sarılması amacıyla bu sene bütçede 762 milyar TL kaynak ayırdıklarını belirten Yılmaz, bu rakamın orta vadedi 3 trilyon lirayı aşacağının altını çizdi. İşte de

Bütçeden sosyal güvenlik kurumuna 7 ayda 460 milyar lira aktarıldı!

Sosyal güvenlik sistemine yapılan bütçe transferleri, bu yılın ilk 7 ayında geçen yıla göre yüzde 97,2 oranında artarak 459 milyar 987 milyon liraya ulaştı.

TOKİ'ye 2023 bütçesinden 11.3 milyar TL kaynak ayrıldı! 

TOKİ’den sosyal konut bekleyen vatandaşlar için bir son dakika haberi geldi. Gelecek sene 125 bin sosyal konut inşa edecek olan TOKİ için, bütçeden 14 bin konut yapacak kadar kaynak ayrıldı. İşte ayrıntılar...

BOTAŞ’ın bütçeye yükü yıllık 179 milyar TL oldu

Hükümet artan doğalgaz ithalat maliyetlerinin bir kısmını bütçeden karşılamaya devam ederken, BOTAŞ’ın merkezi bütçeye yükü de giderek artıyor. BOTAŞ’ın borç ve görevlendirme gideri olarak merkezi bütçeye yükü son 1 yılda 179 milyar Türk Lirası oldu.

Kur Korumalı Mevduat için bütçeden 7 ayda 84,9 milyar liralık ödeme! 

Merkezi bütçeden Kur Korumalı Mevduat sahiplerine ödenen tutar Eylül ayında 9.2 milyar Türk Lirası olarak belirlendi. İşte Kur Korumalı Mevduat'ta son durum...

Genel bütçeden en büyük pasta 2 trilyon 80 milyar lirayla Hazine ve Maliye Bakanlığının oldu!

2023-2025 dönemine ilişkin yol haritası olan Orta Vadeli Program (OVP) Resmi Gazete'de yayımlandı. OVP'ye göre, genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinin 2023 yılı ödenek teklifi tavanlarının toplamı 4 trilyon 93 milyar lirayı aşarken, ödenekte en yüksek pay 2 trilyon 80 milyar lirayla Hazine ve Ma

Filyos Limanı 2.2 milyar TL'ye mal oldu!

Filyos Limanı'nın toplam maliyeti 2.2 milyar Türk Lirasına ulaştı. Limanın açılışı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek.

Filyos Limanı'nın 2'nci ihalesini 695.4 milyon TL'ye Kolin İnşaat aldı!

“2. Abdülhamit’in Rüyası” olarak tanıtılan Filyos Limanı için ikinci bir ihale gerçekleştirildi. İkinci ihale “Pazarlık” usulüyle düzenlendi. İhale 695.4 milyon TL'ye Kolin İnşaat’a verildi. İhale sonucu tam 439 gün sonra açıklandı.

Filyos Limanı'ndaki çalışmalarda sona gelindi!

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz yaptığı açıklamada şehirde yapımı devam eden Filyos Limanı'ndaki çalışmaların bitmek üzere olduğunu bildirdi.

Kurumların bütçeden yaptıkları harcamalar netleşti!

Kurumların 4 ayda bütçeden yaptıkları harcamalar netleşti. En fazla harcamayı, bütçeden en fazla payı alan Hazine ve Maliye Bakanlığı yaptı.

Filyos Limanı'nda yüzde 67 ilerleme sağlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Filyos Limanı Projesi'nde yüzde 67 ilerleme sağlandığını söyledi.

Filyos Limanı bütçeden mi finanse edilecek Haberi

Filyos Limanı bütçeden mi finanse edilecek


Çeşitli ziyaret ve toplantı için geldiği Karabük'te Vali İzzettin Küçük'ü ziyaret eden Kalkınma Bakanı  Cevdet Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Karabük Üniversitesi'nin (KBÜ) çok hızlı bir şekilde geliştiğini, Kalkınma Bakanlığı olarak buraya ciddi destekler sağladıklarını söyledi. 


Karabük Demir Çelik Fabrikaları'nın da (KARDEMİR) son 10 yılda büyük bir atılım yaptığını belirten Yılmaz, "KBÜ'ye her yıl ek ödenekler sunduk. Fakülte binaları, sosyal tesisler, yurtlarıyla, alt yapısıyla çok önemli bir kurum haline geldi. Karabük çok önemli bir atılım içinde. Turizm sektöründe önemli bir ilimiz. Safranbolu gibi değeri olan bir ilimiz. Karabük'te demir çelik sanayimiz var. Hükümetimizden önceki dönemde iflas noktasındayken son 10 yılda çok önemli atak yaptı. Nereden bakacak olursanız olun çok daha iyi noktaya geldi. Karabük'e de destek olan önemli bir kurum noktasında"...