28 / 03 / 2024

Cevizli Meydanı yakında açılıyor!   

 Cevizli Meydanı yakında açılıyor!   

Cevizli Meydanı Projesi'nin park ve meydan çalışmalarında sona gelindi. Meydan kısa süre içinde vatandaşların kullanımına hazır hale gelecek. 



Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel göreve geldiği günden itibaren büyük titizlikle çalışmalarını yakından takip ettiği Cevizli Meydan Projesi'nde sona gelindi. Park ve meydan çalışmaları tamamlanmak üzere. Meydan kısa süre içerisinde vatandaşların kullanıma açılacak. 

Cevizli Meydan Projesi'nin meydan ve park kısmı yaklaşık 11 bin metrekare. Bu alanın yaklaşık 5 bin metrekaresi yeşil alan niteleğinde kullanılacak.Çalışmaların 7 gün devam ettiği projede 400 metrekarelik alanda bir süs havuzu var. Ayrıca, 800 metrekarelik ahşap zeminli bir amfi ve 2 bin metrekarelik çatı bahçesi, ahşap oturma duvarları ve kent mobilyaları yer alıyor. 
 
Cevizli Meydan'da yaklaşık 500 metrekarelij 2 çobuk alanı ve çeşitli oyuncaklar ve temalı oyun grupları bulunuyor. Projenin ilk aşaması olan meydan ve parkta sona gelindi. Proje tamamlandığında ilk etapta yer alan yeşil alanlar ve meydana; yarı olimpik yüzme havuzu, çok amaçlı salonlar, sergi ve fuaye alanları, kütüphane, kafeterya, revir, kurs birimleri, spor salonu, otoparklar, tuvaletler ve teras eklenecek.

  Cevizli Meydanı yakında açılıyor!   


Cevizli Meydan Projesi’nin çok yakında kullanıma sunulacağını belirten Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Bu proje ile Kartal’ın özellikle de Cevizli, Orhantepe ve Esentepe mahallesi olmak üzere toplam 3 mahallenin ihtiyacına cevap verilmiş olacak. Mahalle sakinleri yeşil alanlarda nefes alırken çocuklar da oyun alanlarında doyasıya eğlenebilecek. Vatandaşlarımızın refah düzeyini arttıracak ve yaşam kalitesini yükseltecek projelerin bir an önce hayat bulması için var gücümüzle çalışıyoruz. Kartal’da yeşil alanları artırırken kadın ve çocuklara yönelik projeleri uygulamaya da büyük önem veriyoruz. Bu projede hem kadınlarımız hem de çocuklarımız için çok sayıda hizmeti içerisinde barındırıyor. Kartallı komşularımıza çok yakında açılacak olan Cevizli Meydanı için şimdiden hayırlı olsun diyorum.” dedi.


Geri Dön