16 / 04 / 2024

Çevre Bakanları İstanbul'da bir araya geliyor!

Çevre Bakanları İstanbul'da bir araya geliyor!

Akdeniz’in Kirlenmeye Karşı Korunması Sözleşmesi çerçevesinde 3-6 Aralık 2013 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan 18. Taraf Ülkeler Toplantısı’na Türkiye ev sahipliği yapacak. Çevre Bakanları İstanbul'da bir araya gelecek...



Akdeniz’in Kirlenmeye Karşı Korunması Sözleşmesi (Barselona Sözleşmesi) çerçevesinde 3-6 Aralık 2013 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan 18. Taraf Ülkeler Toplantısı’na Türkiye ev sahipliği yapacak.


Söz konusu toplantının akabinde Sözleşmenin Başkanlığı 2 yıllığına Türkiye’ye geçecek. Toplantıya Sözleşmeye taraf 21 ülke ve Avrupa Birliği katılım sağlayacak.


Toplantı kapsamında 5 Aralık 2013 tarihinde Akdeniz’e kıyısı olan Ülkelerin Bakanlarının katılım sağlayacağı “Çevre Dostu Şehirler” ana teması ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar başkanlığında bir “Bakanlar Toplantısı” düzenlenecek. Toplantıda Akdeniz’in korunması için alınması gereken tedbirler istişare edilecek.


Toplantının sonunda Akdeniz’in korunması ve sürdürülebilir kullanımının sağlanabilmesi için tüm üye ülkelerin mutabık kalacağı ortak bir yol haritası niteliğinde olacak “İstanbul Deklarasyonu”nun ilan edilmesi bekleniyor.



Geri Dön