25 / 04 / 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan yeşil kalkınma için 12 hedef!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan yeşil kalkınma için 12 hedef!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum gelecek dönemde yapacakları 12 maddelik hedeflerini açıkladı. İşte Bakan Kurum'un o açıklamaları...



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma Vizyonu" kapsamında, "Yeşil Kalkınma Yolunda Türkiye" temasıyla gerçekleştirilen toplantıda önemli açıklamalar yaptı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ndan yeşil kalkınma için 12 hedef!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İklim değişikliğinin "sadece bir çevre meselesi değil, aynı zamanda bir kalkınma meselesi" olduğunu belirten Bakan Murat Kurum, şöyle konuştu: "Ülke olarak, dünyanın bugünkü kötü durumuna dair tarihi bir sorumluluğumuz yok. Ama biz ortak evimiz dünya için Paris İklim Anlaşması'na taraf olduk. Şimdi 2053 Net Sıfır Emisyon Hedefi ve Yeşil Kalkınma Devrimi noktasında adımlarımızı kararlılıkla atıyoruz. Türkiye'nin yol haritası açık ve nettir. Çevre ve şehircilikte, sanayide, ticarette, tarımda, ekonomide, enerjide, ulaştırmada, ülkemiz, milletimiz, doğamız ve tüm insanlık alemi için, Türkiye'nin Yeşil Kalkınma Devrimini en muazzam sonuçları alarak gerçekleştireceğiz. Ülkemizi sürdürülebilir kalkınmanın örnek ülkesi yapacağız. 'Yeşil Kalkınmanın lider ülkesi, Allah'ın izniyle Türkiye olacak."

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan yeşil kalkınma için 12 hedef

Bakan Murat Kurum yaptığı açıklamada Türkiye'nin yeşil kalkınmadaki en temel düsturunun "tabiatı koruyarak güçlenmek, vahşi bir ekonomi anlayışıyla değil, milletin ve doğanın refahını sağlama düsturuyla kalkınmak" olduğunu kaydederek, gelecek dönemde yapacakları 12 maddelik hedeflerini şu şekilde dile getirdi:

"Ekolojik, doğal sermayemizi koruyarak güçlendireceğiz. Yeşil inovasyonu, yeşil teknolojilerin kullanımını yaygınlaştıracağız. Bilim ve sanayide düşük emisyonlu, yeşil endüstriyel üretimi artıracağız. Enerjide, temiz enerji tekniklerini ve yenilenebilir enerji sistemlerini var gücümüzle destekleyeceğiz. Şehircilikte, arazi kullanımı noktasında titiz davranacağız. Yani bir gayrimenkul geliştirmede, öncelikle daha önce imara açılmış alanların kullanım oranını artıracağız. Tarım alanlarını koruyacağız. Sürdürülebilir tarım uygulamalarını her zamankinden daha da yüksek noktaya taşıyacağız. Şehircilikte, tüm imar planlarında yeşil alan kullanımını maksimum seviyeye çıkaracağız. Kentsel tüketimin ve atıkların azaltılmasını sağlayacağız."

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ndan yeşil kalkınma için 12 hedef!

Bakan Murat Kurum, üretimde de geri dönüşümlü malzeme kullanımını teşvik edeceklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Evsel katı atıkların kaynağında ayrıştırılması ve atık suların yeniden kullanılmasına yönelik teşvik mekanizmaları oluşturacağız. Mevcut binaların yeşile dönüştürülmesi çok önemli. Yeşil çözümlü yeni bina tasarımları geliştirilmesi çok değerli. Özellikle bina yer seçiminde etkinliği, verimliliği geliştireceğiz. Binalarda su verimliliği çözümlerini, yeşil inşaat malzeme ve teknolojilerinin kullanımını en yüksek seviyeye çıkaracağız. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yaptığımız etkin müzakereler sonucunda, uluslararası kuruluşlarla bir mutabakata vardık. 3 milyar 157 milyon dolar iklim destek paketini milletimize açıkladık. Bu kaynağı, yeşil kalkınmayı destekleyen tüm sektörlerde 3 yıl içinde kullanacağız."

TOKİ'den yeni indirim kampanyası geliyor! Resmen açıklandı!

Kredi faiz oranlarında Şubat depremi! Faizler sallandı!


Geri Dön