26 / 04 / 2024

Çevre temizlik vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Çevre temizlik vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Çevre temizlik vergisi, dolu veya boş olmasına bakılmaksızın tüm konut ve iş yerlerinden alınıyor. Peki söz konusu vergi ödemeleri kapsamında çevre temizlik vergisi beyannamesi ne zaman verilir?



Çevre temizlik vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Çevre temizlik vergisi dolu veya boş olmasına bakılmaksızın tüm konut ve iş yerlerinden alınıyor. İşyerleri ve konutlar, çevreye verdikleri zararları vergi ödeyerek finanse etmiş bulunuyor.

 

Söz konusu vergi konutlarda bu su faturasına yansıtılıyor. Bu nedenle, mesken sahipleri ödeme için belediyeye gitmiyor. Ancak iş yerleri çevre temizlik vergisi ödemek için bildirge vermek ve ödemeyi bağlı olunan belediyeye yapmak gerekiyor.


Çevre temizlik vergisi her yıl Maliye Bakanlığınca saptanan yeniden değerleme oranının yarısı kadar arttırılarak hesaplanıyor.


Çevre temizlik vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Çevre temizlik vergisi beyannamesi verilerek, birinci taksiti Mart-Nisan-Mayıs aylarında, ikinci taksiti Kasım ayında olmak üzere iki eşit taksitte ödeniyor. 


İsteyenler, birinci taksit döneminde veya daha önce bir yıllık verginin tümünü de ödeyebiliyor.


Çevre temizlik vergisi mükellefi kimdir?

Yukarıda da belirttiğimiz gini çevre temizlik vergisi dolu veya boş olmasına bakılmaksızın tüm konut ve iş yerlerinden alınıyor. Çevre temizlik vergisinin mükellefi binayı fiilen kullanan olarak ifade ediliyor; ancak boş binalarda mükellef bina sahibi oluyor.



Çevre temizlik vergisi beyannamesi 2013!
Emlak ve çevre temizlik vergisi nereye ödenir?



Geri Dön