29 / 03 / 2024

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığının 100 Günlük Program'daki projeleri TBMM'de!

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığının 100 Günlük Program'daki projeleri TBMM'de!

İYİ Parti Adana Milletvekili Mehmet Metanet Çulhaoğlu, 100 Günlük İcraat Programı kapsamında Bakanlığın faaliyet alanında yapılacak olan projeler meclis gündeminde....



Çevre Ve Şehircilik Bakanlığının 100 Günlük Program daki projeleri TBMM de!

İYİ Parti  Adana  Milletvekili Mehmet Metanet Çulhaoğlu, 100 Günlük İcraat Programı kapsamında Bakanlığın faaliyet alanında yapılacak olan projelere ilişkin soru önergesi hazırladı. Çulhaoğlu sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Çulhaoğlu Akp Genel Başkanı Sayın R.T.Erdoğan tarafından 3 Ağustos 2018 tarihinde açıklanan 100 günlük icraat programı kapsamında bakanlıkla ilgili yapılması ve hayata geçirilmesi planlanan projelerine ilişkin 10 soru sordu.

Çulhaoğlu'nun soruları

Soru 1: Basına da yapmış olduğunuz açıklama çerçevesinde 100 günde 3 milyar TL’yi aşan 179 adet yapım işi ve 73 adet proje ihalesi ile yerel yönetimlerin altyapısının güçlendirilmesi planlamasında hangi illerimize, neler yapılacak? Bu yapım işi ve proje ihaleleri kapsamında Adana ilimizde yer alıyor mu?

Soru 2: Kamu konutlarının ekonomiye kazandırılması kapsamında, satışı yapılacak hangi ilimizde, kaç lojman bulunmakta? Değer tespitleri yapıladı mı? Satış fiyatları ve tarihleri ne zaman belli olacak? Evi olmayan bir çok kamu çalışanının beklediği bu haber ne zaman kamuoyuna duyurulacak? Sadece üzerindeki kamu konutları için değil de arazisinin değerli olması sebebiyle ihaleye girecek büyük firmalara mı öncelik vereceksiniz? Yoksa lojmanda oturanlara mı öncelik vereceksiniz?

Soru 3: Kamu kurumlanma tahsisli olup atıl durumda bulunan hangi illerimizde kaç adet bina/kaç dönüm arazi Hazine taşınmazı bulunmaktadır? Bunların satışlarını ne zaman, hangi şartlarda yaparak ekonomiye kazandırmayı düşünüyorsunuz? Adana İlimizde hangi kamu kurumuna ait. kaç adet/dönüm bina/arazi atıl durumda bulunmaktadır?

Soru 4: Kırkbin konut, işyeri ve hizmet binası hangi illerde, ne zaman yapımına başlanacak? Bu illerin içerisinde Adana İlimizde bulunuyor mu?

Soru 5: Türkiye genelinde en çok şehit veren illerin başında gelen Adana İlimizde, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü verilerine göre Adana"lı kahraman 434 asker ve polisimiz, şehidimizin ailelerinden ve 10 ayda şehit olan 36 asker ve polisimizin geride bıraktıkları 32 yetim çocuğun ailesinden kaç kişiye/aileye faizsiz konut kredisi kullanma imkanı sunuldu?

Soru 6: Beş yılda bitirilecek ”5.000 adet Köy Konağı” yapılması için yapılan ihtiyaç analizi kapsamında hangi iller yer almaktadır? Adana İlimizde kaç köy konağı yapılacak?

Soru 7: Toplamda 20 adet katı atık toplama, taşıma, geri kazanım ve bertaraf tesisini kapsayan Katı Atık Programı (KAP) kapsamında hangi iller bulunmaktadır? Adana İlimiz de Katı Atık Programı kapsamına alındı mı?

Soru 8: Arazi ihtiyacı olan iç ve dış yatırımların önünü açacak " Türkiye Mekansal Strateji Planı" çalışmaları kapsamında hangi iller bulunmaktadır? Adana ilimizde bu kapsamda değerlendirmeye alınacak mı?

Soru 9: Ülkemizde "Yatırımlar İçin Arazi İhtiyacı Analizi"' neye göre, hangi bölgelerde, hangi illerde yapılacak? Adana İlimizde yatırımlar için arazi ihtiyacı analizi yapıldı mı?

Soru 10: Planlı sanayi yatırım alanları oluşturulması kapsamında başlatılacak Yeni Sanayi Dönüşüm Projesi hangi illerimizi kapsamaktadır? Adana İlimizde bu 6 il arasında yer alacak mı?


 


Geri Dön