26 / 04 / 2024

Çevrecilerden taziye evleri için öneri!

Çevrecilerden taziye evleri için öneri!

" Park ve yeşil alanların " taziye evlerine tahsis edilmesine karşı çıktığını basın açıklaması ile kamuoyuna duyuran Çevre Gönüllüleri Derneği, taziye evleri için yer önerisinde bulundu.



"Park ve yeşil alanların" taziye evlerine tahsis edilmesine karşı çıktığını basın açıklaması ile kamuoyuna duyuran Çevre Gönüllüleri Derneği, taziye evleri için yer önerisinde bulundu.


DERNEK Başkanı Recep Kavuş, park ve yeşil alanlarının korunması için kamuoyuna yaptığı çağrının büyük destek gördüğünü belirterek "Taziye evlerinin de bir ihtiyaç olduğu bir gerçektir. Biz, taziye evlerinin yeşil alanlara kurulmasına karşıyız" dedi. 


TAZİYE EVLERİ İÇİN GÖNÜLLÜYÜZ


KAVUŞ, açıklamasının devamında "Taziye yerleri için en uygun alanın camilerin ve katlı binaların alt katlarıdır. 

Kentimizde imar planı gereği katlı binaların altında otopark olarak oluşturulan ancak boş ve atıl durumda yüzlerce mekân bulunmaktadır. Taziye evine ihtiyaç duyulan yerlerde bu tür mekânlar taziye evine dönüştürülebilinir. Söz konusu mekânların ihtiyaçlar çerçevesinde taz'ıye evine dönüştürülmesi için muhtar dernekleri ve Belediye yetkililerine, hayırseverlere burada çağrıda bulunuyoruz. Bu yönde yapılacak bir çalışmanın içerisinde gönüllü olarak da yer alacağız" ifadelerini kullandı. 


Batman Son Söz


Geri Dön