24 / 04 / 2024

Cezayir heyeti Beyoğlu'ndaki kentsel dönüşümü inceledi!

Cezayir heyeti Beyoğlu'ndaki kentsel dönüşümü inceledi!

Recep Tayyip Erdoğan’ın Cezayir’de Kasaba bölgesini ziyareti sırasında Beyoğlu’nda yapılan dönüşümü örnek gösterip “Buraları Beyoğlu gibi yapın” diyerek Türkiye’ye davet ettiği heyet inceleme için Beyoğlu’na geldi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cezayir’de ‘eski şehir’ olarak bilinen Kasaba bölgesini ziyareti sırasında Beyoğlu’nda yapılan dönüşümü örnek göstererek “Buraları Beyoğlu gibi yapın” diyerek Türkiye’ye davet ettiği heyet Beyoğlu’na geldi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ı ziyaret eden heyet, yapımı hızla devam eden Tarlabaşı 360 projesini gezerek Cezayir’in UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan "Kasaba” bölgesi için “Tarlabaşı Projesi’ni örnek alıyoruz” dedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika turunun Cezayir ziyaretinde UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan "Kasaba" bölgesi için Cezayir Millet Meclisi Başkanı Abdelkader Bensallah ve hükümet yetkililerine ’Beyoğlu’ modelini teklif edip Türkiye’ye davet etmişti.


Belediyeye Ziyaret

Bunun üzerine Cezayirli bir grup heyet, Kasaba Bölgesi’nin rehabilitasyonu için Beyoğlu’na geldi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ı başkanlık binasında ziyaret eden heyet, Tarlabaşı Projesi’ni örnek aldıklarını ifade etti. Görüşmede kentsel dönüşüm hakkında fikir alışverişinde bulundular. Heyet, Tarlabaşı 360 ofisini ziyaret edip şantiye alanına geçti. Koruma altına alınan Kültürel Mirası Yaşatma ve İdare Ulusal Ofisi Müdürü Adbelouahab Zekagh, "Bölgemiz UNESCO Dünya Kültürel Mirası listesinde yer alıyor.Tarlabaşı’nda da bizim bölgemizde bulunduğu gibi tarihi binalar gördüm. Birbirlerine çok yakın" dedi.


Yeni Şafak


Geri Dön