26 / 04 / 2024

CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı'dan imar alanı açıklaması!

CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı'dan imar alanı açıklaması!

Ayvalık'ta CHP'li bazı belediye meclis üyelerinin parti binalarında kilitlenerek baskı gördüğü iddialarıyla ilgili önemli açıklamalar yapıldı.



Balıkesir Ayvalık'ta CHP'li bazı belediye meclis üyelerinin parti binalarında kilitlenerek baskı gördüğü iddialarıyla ilgili olarak bazı açıklamalar yapıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, nisan ayı Ayvalık belediye meclis toplantısında bir imar alanıyla ilgili "evet" oyu kullanmasını talep eden meclis üyelerine, partideki toplantı sırasında baskı uygulandığı, yapılan itirazlar üzerine de toplantı salonunun kapısının kilitlendiği ile ilgili iddialara ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi.

CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı dan imar alanı açıklaması!

Hüseyin Şalmanlı, iddiaları yalanladığı esnada CHP Ayvalık Belediye Meclis Üyesi İsa Aslan söz aldı ve konunun doğru olduğunu dile getirdi.

CHP ilçe yöneticileri ve partililerin de büyük tepki verdiği İsa Aslan konuşmasını sürdürerek meclis toplantısından önce CHP grup toplantısını yaptıklarını dile getirerek, "Bana baskı yaptınız mı? Yapmadınız mı? Onu söyleyin. Üzerime yüründü mü, yürünmedi mi? Burada basına yanlış bilgi aktarıyorsun. Ben bunun cevabını vermek durumundayım. Bize burada imarla ilgili verdiğimiz kararla ve niye bu kararı verdiğimizle ilgili yönetim tarafından baskı yapıldı." dedi.

CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı dan imar alanı açıklaması!

Yaşanan olayları yargıya taşıyacağını dile getiren Aslan, yaşadıkları olayla ilgili olarak önümüzdeki günlerde de geniş çapta bir açıklama yapacağını söyledi.

Hüseyin Şalmanlı da yaşananların tamamen yanlış anlaşılan bir durum olduğunu iddia ederek, "Pandemi nedeniyle grup toplantısını parti binasının ikinci katında değil, daha geniş olan alt kattaki salonda yaptık. Ancak parti binamızın ana giriş kapısı sürekli partililer ve vatandaşlar tarafından açılıp, yaptığımız toplantının kesilmemesi için kapıyı kilitledik. Ama bazı belediye meclis üyesi arkadaşlarımız bu konuyu çarpıtarak, kapının üzerlerine kilitlendiğini iddia ettiler. Oysa böyle bir amacımız asla yoktu." dedi.

Ayvalık Belediyesi CHP'li belediye meclis üyelerinden Dilek Saraçoğlu ve Onur Satıcı da gerçekleştirilen toplantıda kendilerinin de olduğunu yaşanılan hadisenin İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı'nın anlattığı şekilde olduğunu dile getirdi.


Geri Dön