19 / 04 / 2024

CHP Bildirgesi'ne göre 100 metrekareden küçük ev sahibi vergi ödemeyecek!

CHP Bildirgesi'ne göre 100 metrekareden küçük ev sahibi vergi ödemeyecek!

Aileye yaşam destek ödeneği tek konuta vergi muafiyeti CHP Yerel Seçim Bildirgesi'nde radikal vaatlere yer verildi. Bildirgeye göre 100 metrekareden küçük, tek ev sahibi olanlar vergi ödemeyecek



Bildirgeye göre "Vatandaşlık hakkı" uygulaması ile aileden en az bir kişi kayıtlı iş sahibi oluncaya kadar kadının banka hesabına her ay "yaşam destek ödeneği" yatırılacak, 100 metrekareden küçük, tek ev sahibi olanlar vergi ödemeyecek. CHP'nin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında bugün toplanacak Parti Meclisi'nde sadece adaylar belirlenmeyecek, MYK tarafından hazırlanan yerel seçim bildirgesi de masaya yatırılacak. Bugün son şekli verilecek bildirgede yer alan maddeler özetle şöyle: YOKSULLUK: Kentlerde Sıfır Yoksulluk" hedefi çerçevesinde yoksul ve muhtaç insanlara asgari gelir desteği sağlanacak ve insan onuruna yaraşır şekilde yaşam düzeyleri yükseltilecek. Sosyal yardımlar yoksulluk teşhir edilmeden, onur zedelenmeden yapılacak. 

AİLE SİGORTASI: Türkiye genelinde Aile Sigortası uygulamasına geçilecek. Geliri olmayan muhtaç tüm ailelere yaşamlarını asgari düzeyde sürdürebilmelerine yetecek aylık ödenecek. 

YARDIM: Çocuk, yaşlılık, özürlü, iş edindirme, sağlık, eğitim, barınma yardımı ve özel amaçlı yardımlar yapılacak. 

HAK: Kent varoşlarında "vatandaşlık hakkı" uygulamasına geçilecek, aileden asgari bir kişi kayıtlı istihdam olanağı buluncaya kadar, ailenin kadınının banka hesabına her ay "yaşam destek ödeneği" yatırılacak. 

DAYANIŞMA: Her mahallede başta yoksullar, engelliler, çocuklar, kadınlar ve yaşlılar gibi risk altındaki grupların ihtiyaçlarının tespit edildiği ve giderildiği "Dayanışma Evleri" kurulacak. Bu evlerde, sosyal hizmet uzmanı, psikolog, Düzgün KARADAŞ O avukat ve diğer mesleklerden oluşan profesyonel mesleki kadrolar istihdam edilecek. Sorunlu ailelere her türlü hizmet verilecek. 

VERGİ: Yüz metrekareden küçük tek konutu olanlardan emlak vergisi alınmayacak. 

KATILIMCI: Kenti kentliler yönetecek. İsteyen herkesin, yerel yönetim çalışmalarını izleyebilmesi sağlanacak, böylelikle sürekli bir kamuoyu denetimi söz konusu olacak. 

ÇOCUK-GENÇ: Çocuk, genç, yaşlı ve kadınların, kent yaşamına yönelik özel talep ve ihtiyaçları sürekli izlenecek ve uygun ölçekli projelerle giderilecek. 

NEFES: Halkın nefes aldığı kamuya ait açık alanlar, parklar, bahçeler, çay bahçeleri, hobi bahçeleri, mesire yerleri ve oyun alanları korunacak, geliştirilecek ve yaygınlaştırılacak. Kent meydanları çoğaltılacak. 

KONUT: Dar gelirli yurttaşların ucuz, sağlıklı ve kaliteli konutlara kavuşturulmaları amacıyla Halk Konut Projesi uygulamaya geçirilecek. 

ULAŞIM: Ulaşımda raylı sistemlere öncelik verilecek, metro ve hafif raylı sistem yaygınlaştırılacak, diğer ulaşım araçlarıyla entegrasyonu sağlanacak. 

ALO ESNAF: Belediyelerde esnaf ve sanatkârlara ilişkin her türlü sorunun çözümü amacıyla "Esnaf Masası" ve "Alo Esnaf Hattı" birimleri oluşturulacak. 


Düzgün Karataş / Habertürk


Geri Dön