25 / 04 / 2024

CHP'nin seçim vaatleri! Kira stopajı kalkacak!

CHP'nin seçim vaatleri! Kira stopajı kalkacak!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran seçimleri için seçim bildirgesini açıkladı. İşte CHP'nin seçim vaatleri;



İKİ DEV PROJE: ANADOLU KALKINMA KUŞAKLARI VE MERKEZ TÜRKİYE PROGRAMI

Yurttaşının kaderini doğum yerinin belirlediği bir ülkede, toplumsal refahı sağlayamayız. AKP iktidarında bölgesel eşitsizlikler çok derinleşmiş, Türkiye’nin kişi başı en yüksek gelirli ili İstanbul ile en düşük gelirli ili Ağrı arasındaki uçurum yıllık 80 bin TL’ye ulaşmıştır. Anadolu’yu yeniden kalkındırmak için Beş Kalkınma Kuşağı’nı “Merkez Türkiye Projesi” çatısı altında eş zamanlı olarak yaşama geçireceğiz. Bu projeler ile hem bölgelerarası eşitsizlikleri ortadan kaldıracak hem de Türkiye’nin küresel ekonomiyle bütünleşmesini sağlayacağız.

Kalkınma Kuşağı

“Merkez Türkiye Projesi” ile Çin’den Avrupa’ya uzanan İpek Yolu’nun ortaya çıkaracağı fırsatları değerlendirerek, Türkiye’nin hem lojistik hem de mamul mal üretiminde avantaj yakalamasını sağlayacağız. Ülkenin lojistik avantajlarını ortaya çıkarmak üzere Karadeniz’i, Doğu ve İç Anadolu üzerinden Akdeniz’e bağlayan demir yolu hatları inşa edeceğiz. Marmara Bölgesi’nin etrafında bir ulaşım çemberi oluşturacağız.

YARATILACAK EK İSTİHDAM

Her mahallede yeterli sayıda ücretsiz kreş açacağız.

VAATLER

EKONOMİ

Esnafın kira stopajını kaldıracağız. Esnafa yıllık ödediği vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracağız.

Demiryolu omurgamızı güçlendirmek üzere doğu - batı yönünde iki ana hat, kuzey-güney yönünde üç ana hat oluşturacağız. Bu kapsamda Samsun Limanı’nı Akdeniz’e bağlayan mevcut demiryolu şebekesini modernize edeceğiz. Orta Anadolu merkezli bir demiryolu ağını, bölgelerimizin tümünü birbirine bağlayacak şekilde inşa edeceğiz. Bu ağı, uluslararası limanlarımıza ve uluslararası ulaşım ağlarına bağlayacağız. Marmara Denizi çevresinde demiryolu ağı kuracağız. İlk etapta 4000 kilometre demiryolu inşa edeceğiz.

Otoyol ve köprülerde yüklenici firmaların haksız kar sağlamasına ve kamu zararına yol açan yüksek trafik garantilerini iptal edeceğiz.

Köprü ve otoyol projelerini çevreyi gözeterek yeniden ele alacağız.

Haydarpaşa Garı’nı ve kentlerimizdeki kullanım dışı bırakılan diğer tren garlarını tarihsel dokularını koruyarak modernize edecek ve yeniden hizmete açacağız.

ÇEVRE

Uluslararası koruma altında olan alanlarda maden araması ve HES yapmayacağız.

Elektrik enerjisini kullanan taşıma araçlarında KDV ve ÖTV dahil olmak üzere tüm vergileri kaldıracağız.

Her köylüye evinin, ahırının, garajının çatısına ya da bahçesine en az 10 kW gücünde güneş paneli kurabileceği ekipman ve teknik yardımı 10 yıl vadeli ve sıfır faizli kredi ile sağlayacağız.


Geri Dön