19 / 04 / 2024

Cibuti'deki 2. Abdülhamid Han Camisi ibadete açılıyor!

Cibuti'deki 2. Abdülhamid Han Camisi ibadete açılıyor!

Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) Afrika Boynuzu ülkelerinden Cibuti'de hayata geçirdiği 2. Abdülhamid Han Camisi ve Külliyesi'nin inşasında sona gelindi.



Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) Afrika Boynuzu ülkelerinden Cibuti'de inşa ettiği 2. Abdülhamid Han Camisi ve Külliyesi'nin inşaatında sona gelindi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, temeli 2015'te atılan ve ülkenin en büyük camisi olma özelliğini taşıyacak olan yapı, klasik Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyacak şekilde tasarlandı.

Projeyi yürüten Siyahkalem İnşaat'ın Proje Yöneticisi Furkan Kazım Yüksel, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, caminin tek bir seferde 5 bin kişinin ibadet etmesine imkan sağlayacak kapasiteye sahip olduğunu belirtti.

Caminin bazı bölümlerinde Sultanahmet Camisi'nden ilham alındığını dile getiren Yüksel, açılışın 2-3 ay içinde yapılmasının planlandığını belirtti.

Yapının Türkiye'den getirilen malzemelerle hayata geçirildiğini ve külliyede büyük bir eğitim alanı olacağını belirten Yüksel, "Bu cami Türkiye'nin Cibuti halkına armağanı. Projede yer aldığım için kendimle gurur duyuyorum." diye konuştu.

Osmanlı Sultanı adına yapılan ilk cami

Türkiye'nin Cibuti Büyükelçisi Sadi Altınok, Türkiye'nin Cibuti'yle ilişkilerinin askeri odaklı olmadığını, kalkınmaya ve insani yardıma önem verdiklerini belirtti.

Türkiye'nin şimdiye kadar ülkede çok sayıda sosyoekonomik projeyi hayata geçirdiğini söyleyen Altınok, inşasına başlanan su barajının yüzde 50'sinin de tamamlandığını dile getirdi.

İki minareli cami, Osmanlı Devleti'nden sonra Afrika'da bir Osmanlı Sultanı adına yaptırılan ilk cami olma özelliğine sahip.


Geri Dön