26 / 04 / 2024

Çiçek Pasajı'nda ısıtıcılar tarihi dokuya uymadığı için söküldü!

Çiçek Pasajı'nda ısıtıcılar tarihi dokuya uymadığı için söküldü!

Kentin en gözde mekanlarından Çiçek Pasajı'na, dün öğlen zabıta tarafından baskın düzenlendi.  Pasajdaki tenteler ve ısıtıcılar, tarihi dokuya uymadığı gerekçesiyle turistlerin gözleri önünde söküldü....  



İSTANBUL'un en çok yabancı turist çeken eğlence mekanlanndan Beyoğlu istiklal Caddesi'ndeki Çiçek Pasajı'na dün öğle Kimilerinde Beyoğlu Belediyesi zabıta ekiplerince oprasyon düzenlendi. Tarihi dokuya uymadığı gerekçesiyle pasajdaki tente ve sabit ısıcılar zabıtalar tarafından teker teker söküldü.

Söküm işlemi vatandaşların v,e turistlerin yemek yediği sırada gerçekleşti. Ne olup bittiği konusunda bir fikri olmayan yabancı misafirler yemek yedikleri sırada üniformalı ekiplerin çalışmalarını şaşkınlık içerisinde izledi. Bazı turistlerin tedirgin oldukları ve korktukları gözlendi. Bazı turistler ise söküm işlemini ellerindeki fotoğraf makineleriyle kare kare görüntüledi. Yetkililere tepki gösteren esnaf, pasajın çatısının belediyenin izniyle kaldırıldığını söyleyerek şöyle konuştu:

"PARA ÖDEMİŞTİK"
"Sigara yasağı işlerimizi azaltınca çare bulmak için olarak belediyeye gittik. Belediye yetkilileri pasajın üstünü açtırıp mekanların önlerine tente yaptırabileceğimizi söyledi. Bunun üzerine Çiçek Pasajı'nm kapalı olan çatısı açtırıldı, mekanların önlerine tenteler ve ısıtıcalar yaptırıldı." Tente ve ısıtıcı koyma karşığında 2 yıl önce belediyeye Çiçek Pasajını Koruma Derneği vasıtasıyla 70 bin lira ödediklerini söyleyen işletmeciler, "Bir ay önce gelen zabıta, pasaj içerisindeki tentelerin tarihi yapıya uymadığı söyleyerek bazı işletmelere tenteleri kaldırmaları uyarısında bulundu. Bugün de yasağa uymayan tüm işletmelerin tente ve ısıtıcaları söküldü" dedi. İşletmecilerden biri de şu iddiada bulundu:

"Binanın dışı tam anlamıyla bir tente çöplüğü. Binanın dışında açılan tentelerden bina görünmez halde. Neden sadece içerideki tenteler sökülüyor, yoksa binanın dışı tarihi yapı değil mi Oraya neden dokunulmuyor

Habertürk/İstanbul


Geri Dön