16 / 04 / 2024

çift Geyik Karaca, 60 mağaza açarak 600 kişiye iş verecek!

çift Geyik Karaca, 60 mağaza açarak 600 kişiye iş verecek!

çift Geyik Karaca, mağazalaşma sürecini hızlandırdı. Firma, 2011'de 60 mağaza açarak 600 kişiyi daha işe alacak. Genel Müdür Eğilmezgil, mart ayından itibaren 25 mağazalarında kadın koleksiyonlarına da yer vereceklerini söyledi



çift Geyik Karaca, mağazalaşma sürecini hızlandırdı.
 
1917 yılında Bandırma'da kurularak üst gelir grubunun triko markası haline gelen ve 1997'de zor bir döneme giren çift Geyik Karaca, Narin Grup'un satın almasıyla birlikte toparlanma sürecine girmişti. Mağazacılık anlayışını ve tasarımlarını yenileyen firma, daha geniş koleksiyonlar hazırlayarak mağazalarını büyüttü. Halen 31 mağaza ile hizmet veren Karaca, yılsonuna kadar 60 yeni mağaza açacak.

Kadın koleksiyonu martta

Genel Müdür Hüseyin Eğilmezgil, yeni açacakları mağazalarla yaklaşık 600 kişiyi daha işe alacaklarını söyledi. Eğilmezgil, '50 mağaza hedefiz vardı, bunu 60'a çıkardık. 17 mağazayı kendimiz açacağız gerisi franchise olacak. Bu mağazalar için yaklaşık 14 milyon lira harcayacağız. Mağaza başına 130-180 bin lira ciro bekliyoruz' dedi. Mart ayından itibaren kadın koleksiyonlarının da mağazalarında yer alacağını kaydeden Eğilmezgil, '30 yaş üstü çalışan, kendini yenilemeyi seven ve aktif kadınları giydireceğiz' diye konuştu. İlk etapta 25 mağazada kadın ve erkek koleksiyonlarını bir arada satacaklarını belirten Eğilmezgil, şöyle konuştu:

Gençlere de ulaşacağız

'-Mağaza konseptimizi değiştirdik. Özellikle alışveriş merkezlerinde 300 metrekarenin altında mağaza düşünmüyoruz. Cadde mağazalarımıza ise daha sonra kadın koleksiyonunu konumlandırabiliriz. -Tasarımlarımızı Versace ve Donna Karan gibi markalarla çalışan İtalyan tasarımcı Alfio Bonacchi'ye yaptırdık. Karaca'yı genelde babalar biliyor. Ancak gençlere yönelik çıkardığımız 'Toss' ile çocuklarına da kendimizi tanıtacağız.'

Trikocu imajını kıracağız

Triko markası imajından kurtulmak istediklerini söyleyen Eğilmezgil, 1997 öncesinde üst gelir grubuna hitap ettiklerini hatırlatarak, 'Daha sonra bu durum değişmişti. şžimdi yeni tasarımlarımızla B grubunu hedefliyoruz' dedi. Yurtdışında Rusya, Azerbaycan ve Kazakistan'da bayileri olduğunu kaydeden Eğilmezgil, Irak'ta iki alışveriş merkezi ile görüştüklerini ifade etti. Eğilmezgil, 'Yurtiçinde 100 mağazaya ulaşmadan yurtdışına ağırlık vermiyoruz. Asıl yurtdışı operasyonlarımız 2013'te başlayacak' diye konuştu.

Sokak hayvanlarına destek

Sahipsiz Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği ile birlikte sokak hayvanlarına destek olmak için 'Kırmızı Kulübe' adı altında bir proje başlatan firma, bu kapsamda 2 bin kulübe yenileyecek. 300 kulübeyi yenilediklerini belirten Hüseyin Eğilmezgil, '2 bin kulübenin toplam yenileme maliyeti 1 milyon doları bulacak. Ünlülerle gerçekleştirdiğimiz çekimler güzel yankı buldu. şžimdi de gençlere yönelik konserler düzenleyerek sokak hayvanlarına desteğimizi sürdüreceğiz' diye konuştu.
Bugün/Zeynep CEYLAN/İSTANBUL


Geri Dön