25 / 04 / 2024

Çiftçiler dikkat! Buğday alım fiyatı kaç lira oldu? İşte TMO ve ticaret borsaları 29 Haziran 2022 fiyat listesi

Çiftçiler dikkat! Buğday alım fiyatı kaç lira oldu? İşte TMO ve ticaret borsaları 29 Haziran 2022 fiyat listesi

Milyonlarca çiftçi buğday fiyatlarını merak ediyor ve borsalardaki son dakika buğday alım fiyatlarını araştırıyor. Peki buğday fiyatları bugün kaç lira oldu? Buğday alım fiyatı ne kadar? İşte 29 Haziran 2022 arpa, buğday ve mısır TMO, Edirne, Konya, Polatlı Ticaret Borsası fiyat listesi...



Euronews'ten Ahmet Erkan Yiğitsözlü'nün aktardığına göre; mazot, gübre, tohum, zirai ilaç gibi tarım girdilerinin önceki seneye göre yüzde 250 ile 400 arasında yükselmesine karşın buğday fiyatının yüzde 150'lik oranda artış göstermesi çiftçileri pek memnun etmedi. Türkiye İstatistik Kurumu, 2022 Bitkisel Üretim ilk tahmininde buğday üretimini 19 milyon 500 bin ton şeklinde duyurdu. 

Çiftçiler dikkat! Buğday alım fiyatı kaç lira oldu? İşte TMO ve ticaret borsaları 29 Haziran 2022 fiyat listesi

Mart ayında Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın tedarik sorunları yaratması ve artan enerji fiyatları sebebiyle, uluslararası piyasalarda rekorlara ulaşan ve 13,63 dolarla tarihi zirveyi gören buğday fiyatları, 10 doların altına düştü. 

Son zamanlarda yaşanan gerilemelere rağmen, uğday fiyatları hala senenin başı ile karşılaştırıldığında yüzde 23 daha yüksek fiyatta. Buğdayın Chicago Ticaret Borsası'nda aylık fiyat gerilemesi yüzde 13'ü, haftalık düşüşü ise yüzde 10'u geçti. 

Peki buğday fiyatları bugün kaç lira oldu? Buğday alım fiyatı ne kadar? İşte 29 Haziran 2022 arpa, buğday ve mısır TMO, Edirne Ticaret Borsası, Konya Ticaret Borsası, Polatlı Ticaret Borsası fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön