26 / 04 / 2024

Çiftçiler suya gelen rekor zamma isyan etti! Üretimi bırakırsak herkes aç kalır

Çiftçiler suya gelen rekor zamma isyan etti! Üretimi bırakırsak herkes aç kalır

Bursa’da yaşayan çiftçiler sulama suyuna gelen %110’luk zammın ardından protesto düzenledi.



Bursa’nın Yenişehir ilçesinde yaşayan çiftçiler art arda gelen zamlara tepki gösterdi.

Sözcü Gazetesi’nden Halil Ataş’ın aktardığına göre, çiftçiler sulama suyuna gelen %110’luk zammın Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye seslenerek geri alınmasını talep etti.

Çiftçilerin protestosunda, “Toprak boşta çiftçi borçta/Destek verin üretelim, ithalata son verin/ Biz üretmezsek Türkiye’ye aç kalır/ Köylü milletin efendisidir” yazılı dövizler yer aldı.

Çiftçiler suya gelen rekor zamma isyan etti! Üretimi bırakırsak herkes aç kalır

SU FİYATLARI MAKUL ÜCRETLER OLSUN

Yüksek maliyetlerin belini büktüğü çifçiler Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye mazot ve gübrenin pahalı olduğunu, devletin yardımcı olması gerektiğini söyledi.

Çiftiçiler ayrıca su parasının makul fiyatlarla verilmesini talep etti.

Korona virüs salgınına rağmen 84 milyon vatandaş için üretmeye devam ettiklerini söyleyen Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Sadi Aktaş, tüm dünyanın aç kalma korkusu yaşadığı bir dönemde Türk çiftçisinin ülkesini doyurmak için çalışmak istediğini vurguladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön