28 / 03 / 2024

Çiftçiler dikkat! Düşük faizli kredinin süresi uzatıldı!

Çiftçiler dikkat! Düşük faizli kredinin süresi uzatıldı!

Ziraat Bankası ve Tarım Kredi'nin tarımsal üretime dair düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullandırılması uygulama esaslarında değişiklik yapıldı. Kredi kullandırma son tarih süresi 31/12/2022 yerine 31/12/2023 olarak değiştirildi. İşte haberin detayları…



Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince tasarlanan tarımsal üretime dair düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullandırılması uygulama tarihi bir yıl kadar daha uzatıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığının "T.C. Ziraat Bankası AŞ. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Yönelik Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Uygulama Esasları Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına”  dair tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bu karar göre daha önce 1/1/2020-31/12/2022 yılları arasında belirlenen uygulama döneminin süresi 1/1/2020-31/12/2023 olarak yeniden düzenlendi.

Çiftçiler dikkat! Düşük faizli kredinin süresi uzatıldı!

Yapılan değişiklik ile etlik piliç yetiştiriciliği için asgari 10.000,00 adet; kaz, ördek, hindi için en az 1.000 adet; bıldırcın için asgari 2.000 adet; deve kuşu için asgari 50, kuluçkahane için 1.000 ve üzeri kapasitelerde işletme kuran veya kurulu işletme kapasitesini asgari bu kapasitelere çıkaran üreticilere kanatlı hayvan yetiştiriciliği kapsamında yatırım ve işletme kredisi kullandırılacaktır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön