04 / 05 / 2024

Çiftçiye müjde! 2021 mazot ve gübre desteği!

Çiftçiye müjde! 2021 mazot ve gübre desteği!

Kabine Toplantısı'ndan sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kuraklıktan dolayı zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası'na veya Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının erteleneceğini duyurarak, destek paketlerine artış yapıldığını açıkladı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'ndan sonra çiftçileri ilgilendiren yeni kararları açıkladı. Bu gelişmelerden sonra bakliyat, yaş çay, sert ekmeklik buğday, arpa alım fiyatlarında ne kadar atış yapıldığına dair araştırmalar hızlandı.

A Haber'de yer alan habere göre; bakliyat, yaş çay, sert ekmeklik buğday, arpa alım fiyatı ne kadar oldu? 2021 mazot ve gübre desteği kaç lira? İşte cevaplar...

 Çiftçiye müjde! 2021 mazot ve gübre desteği!

HANGİ ÇİFTÇİLERİN BORÇLARI ERTELENECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan çitfçileri ilgilendiren destekler ile ilgili yaptığı açıklamada, "Kuraklıktan zarar gördüğü belirlenen çiftçilerimizin Ziraat Bankasına veya Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları ertelenecektir." dedi.

 Çiftçiye müjde! 2021 mazot ve gübre desteği!

DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR OLDU?

Bakliyatlarda,  ton başına kırmızı mercimek alım fiyatı 5 bin lira, yeşil mercimek alım fiyatı 4 bin 150 lira, nohut alım fiyatı ise 4 bin 50 lira olarak belirlendi.

Bu sene için yaş çay alım fiyatı kilo başına 3,87 liraya, destekleme ile beraber 4 liraya yükseltildi.

Ton başına sert ekmeklik buğday alım fiyatı 2.250 liraya, arpa alım fiyatı ise 1.750 liraya yükseltildi.

Ton başına hububat fiyatları 275 lirayı, bakliyat fiyatları ise 910 liraya kadar  prim ve destekler verilecek ve üreticilerin giderlerine katkıda bulunulacak.

 Çiftçiye müjde! 2021 mazot ve gübre desteği!

FARKLI FİYATLANDIRMA YAPILMAYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Açıkladığımız alım fiyatları, diğer kamu kurumları için de referans fiyat olacak, farklı fiyatlandırma yapılmayacak." dedi.

Bakan Pakdemirli'den yeni müjde! Ödemeler mayısta yapılacak!

.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön