25 / 04 / 2024

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi 2015 Ocak'ta hizmete girecek!

 Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi 2015 Ocak'ta hizmete girecek!

Kuzey Kamu Hastane Birlikleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nin 2015 yılı Ocak ayında hizmete gireceğini ve hastanenin kapasitesini 400'den 660 yatağa çıkarttıklarını söyledi




İzmir'in Kuzey Bölgesi'nin sağlık hizmeti ihtiyacını karşılayacak Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi, daha önce hesaplanandan 9 ay önce açılacak. Hastane hakkında ikinci müjdeyi veren Kuzey Kamu Hastane Birlikleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, hastanenin kapasitesini 400'den 660 yatağa çıkarttıklarını söyledi. Dilek, "Hastanemiz 9 ay önce hizmete girecek. Bir aksilik olmadığı takdirde 2014 Ocak ayında hasta kabul etmeye başlayacağız" dedi. Kağıdın kullanılmayacağı, yürüyen merpenlerle hastaların hastane içerisinde dolaşacağı hastanede kentin sağlık alanındaki önemli bir açığı kapatılacak. 


100 milyon TL'lik yatırım

İzmir ve Ege Bölgesi'ne hizmet verecek hastanenin kaba inşaatının tamamlandığını, iç kısımdaki işlerin ise yüzde 50'sinin tamamlandığını belirten Kuzey Kamu Hastane Birlikleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, bir aksilik olmadığı takdirde hastanenin 2015 yılı Ocak ayında hizmete gireceğini müjdeledi. Hastanenin kapasitesinin de 400'den 660 yatağa çıkardıklarını anlatan Dilek, "Bu iki müjdeyi Yeni Asır aracılığı ile halkımızla paylaşıyoruz. Hastanemiz özellikle İzmir'in Kuzey aksında yaşayan vatandaşlarımıza önemli bir hizmet verecek. Hastanenin toplam maliyetinin inşaat ve iç donanım dahil olmak üzere 100 milyon TL olmasını öngörüyoruz" dedi.  İzmir  Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde hizmet verecek Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nin inşaatına 19 Ağustos 2011 tarihinde başlandı. 68 bin 659 metrekare büyüklüğündeki arsanın üzerine inşa edilen hastanede 70 bin 197 metrekare hizmet alanına sahip. 23 bloktan oluşan hastanede 20 süit oda, 143 tek kişilik oda, 111 çift kişilik nitelikli oda bulunuyor. Ayrıca hastanede 4 yatak kapasiteli mahkum koğuşu da yer alacak. Prematüre, Yenidoğan, Koroner, Kardiyovasküler Cerrahi, Yanık ve organ nakli alanlarında toplam 112 yatak ile yoğun bakım hizmeti verilecek. Yanık ünitesi 10'u yoğun bakım statüsünde olmak üzere toplamda 17 yatak kapasitesinde olacak. Hastanede 16 ameliyathanenin yanı sıra 2 Anjio Laboratuvarı yer alacak. 112 tane poliklinik odasının yanı sıra Endoskopik işlemlerin yapılacağı üniteler, Eko, USG gibi tetkik ve müdahale odaları da bulunacak. Radyolojide; Röntgen, MR, BT, Dopler USG odaları da yer alacak. 17 cihaz kapasiteli Diyaliz Merkezi kurulacak olan hastanede periton diyaliz hizmetinin de verilmesi planlanıyor. Hastanede kemoterapi ve Fizik Tedavi hizmetleri de verilecek. 17 adet asansörü, 6 blok uzunluğunda yürüyen merpeni ve 500 araç kapasiteli otopark alanı olacak. 



Yeni Asır




Geri Dön