23 / 04 / 2024

İzmir Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi hizmete girdi!

İzmir Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi hizmete girdi!

İzmir'in Çiğli ilçesinde hizmete giren Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi, ilk hastalarını karşılamaya başladı. Yüksek kalite standartlarına sahip dijital hastane, sunduğu konforla da dikkat çekti



Kentin kuzey bölgesinin tamamına hizmet verecek olan Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi 20 Mayıs'ı 21 Mayıs'a bağlayan gece acil servisi ve ameliyathanesi ile tam kadro hizmete başladı. Depreme dayanıksız olduğu için yıkılıp yerine modern bir hastane yapılması planlanan Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde tedavi gören hastalar da ambulanslarla Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'ne taşındı. Kamu hastanelerinin alışılagelmiş görüntülerini oldukça geride bırakan hastanenin tek ve çift kişilik banyolu, TV ve internet bağlantılı, refakatçi koltuklu, geniş ve ferah olduğunu gören hastalar, gördükleri manzara karşısında şaşırdı.


Yaklaşık 19 gündür Karşıyaka Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Servisi'nde tedavi gören hastalardan Mebrure Neyire Urgenç'in kızı Lale Göncer, annesinin yeni ve ferah odasına yerleşir yerleşmez iyileşmeye başladığını hissettiğini dile getirdi.


Karşıyaka Devlek Hastanesi Koroner Yoğun Bakım Ünitesi'nde 4 gündür kalp kapak hastalığı tedavisi gören 56 yaşındaki hasta Ali Dişçi, de, "Doktorumdan ve hemşirelerimden çok memnundum. Yeni hastanede de aynı doktorumu görmek ve aynı zamanda çok daha konforlu bir ortamda bulunmaktan dolayı kendimi çok iyi hissediyorum. Hepinize teşekkür ederim" dedi. Yaklaşık bir ay önce bağırsak düğümlenmesi teşhisiyle Karşıyaka Devlet Hastanesi Cerrahi Servisi'nde ameliyat olan hasta Ömer Çoşkun'un kızı Gülşen Çelikoğlu, duyduğu memnuniyeti dile getirerek yetkililere teşekkür etti.


İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu ise, "Gerek Genel Sekreterlik ekibimiz, gerekse Çiğli ve Karşıyaka Hastanesi ekibimiz bu hastaneyi İzmir'e kazandırmak için uzun süredir özverili bir şekilde gece gündüz çalıştı. Şimdi emeklerin karşılığını hastalarımızın, yakınlarının ve çalışan personelimizin yüzlerinde görmek bizi oldukça memnun ediyor. Bu yeni 517 yataklı, geniş, konforlu ve en önemlisi tıbbi açıdan son teknoloji cihazlarla oldukça donanımlı hastanemiz Karşıyaka ve Çiğli'ye yaraşır kaliteli sağlık hizmetini halkımıza verecek. Bunun dışında yoğun olan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Katip Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi gibi diğer büyük hastanelerimizin de yükünü oldukça hafifletecek" diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön