27 / 04 / 2024

Çilek Mobilya bu yıl 52 mağaza daha açacak!

 Çilek Mobilya bu yıl 52 mağaza daha açacak!

66 ülkede 158 mağaza ve 125 korner ile faaliyet gösteren Çilek Mobilya’nın Kurucu Ortağı Muzaffer Çilek, 'Çocukların zevki her ülkede aynı' dedi



Türkiye'de sadece çocuk ve genç mobilyası üreten, yurtdışında en fazla mağazası bulunan Türk markası Çilek Mobilya, hedef büyüttü. Yurtiçinde 170, yurtdışında ise 283 noktada hizmet veren firma bu yıl, 22'si yurtdışında olmak üzere toplam 52 mağaza daha açacak.


Çilek Mobilya Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Muzaffer Çilek, 66 ülkede 158 mağaza ve 125 corner ile faaliyet gösterdiklerini söyledi. Kuveyt, Mısır, İran, Yunanistan, Rusya, Japonya gibi çok sayıda ülkede yer aldıklarını ifade eden Muzaffer Çilek, Kolombiya'ya da mağaza açacaklarını kaydetti.


Dünya markasıyız


Hedefleri hakkında bilgi veren Çilek, "Bundan sonra yeni ülkelere yayılmak yerine bulunduğumuz yerlerdeki gücümüzü artıracağız. Yurtdışında en fazla mağazası olan Türk markasıyız. Çocuk alanında Türkiye'nin dünya markasıyız" dedi. 420 çeşit ürünle satış yaptıklarını ifade eden Çilek şöyle konuştu:


"Çocukların zevkleri ülkelere göre değişim göstermiyor. Aynı modeli, aynı deseni Meksika'da da satıyoruz Rusya'da da. En çok tercih edilen ürünümüz araba şeklindeki yataklarımız. Bu ürünü kız çocuklar da alıyor erkek çocuklar da."


225 milyon lira ciro


Türkiye'de sadece gençlere yönelik üretim yapan mobilya markasının eksikliğine dikkat çeken Muzaffer Çilek, dünyada da durumun farklı olmadığını vurguladı. Bu durumun kendileri için avantaj olduğunu belirten Çilek, "2011 yılında 115 milyon lira Türkiye'de 110 milyon lira da yurtdışında ciro elde ettik. Dünyada 6 milyar euroluk genç mobilyası pazarı var. Türkiye'de bu rakam 500 milyon lira. Biz şu an Türkiye pazarının yaklaşık yüzde 20'sine, dünya pazarının ise yüzde 1'ine sahibiz. Bu yıl yüzde 25 büyümeyi hedefliyoruz" diye konuştu.


Aksesuar da üretecek


Çilek, yurtiçi ve yurtdışındaki mağaza sayılarını uzun vadede 4 bine çıkararak yüzde 90 ihracata ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti. Yeni ürünler de çıkaracaklarını kaydeden Çilek, "Büyütülebilen, hatta katlanıp çalışma masası olan yataklarımız var. Bu ürünlerimizin yanına aksesuarı da ekleyeceğiz. Nevresim takımı, aydınlatma, halı gibi ürünler de piyasaya çıkaracağız. Biraz aksesuara ağırlık vereceğiz" dedi.


ABD’de ortaklık yapacağız


Muzaffer Çilek, yabancı fonlardan büyük ilgi gördüklerini ancak bugüne kadar ortaklığa sıcak bakmadıklarını belirtti. Çilek, “Krediye ihtiyacımız yok. Kârımızı vermek istemiyoruz. Ancak ABD’de yayılmak istiyoruz. Bunu gerçekleştirebilmek amacıyla sadece ABD’deki işlerimiz için bir ABD’li ortağımız olacak. Bu da bir fon değil perakendeci olacak” şeklinde konuştu.


İsviçre’den daha çok harcıyoruz 


Muzaffer Çilek, İsviçre’nin mobilya zinciri Möbel Pfister’in genç odası bölümünde sadece Çilek Mobilya ürünlerinin satıldığını söyledi. İsviçreliller’in genellikle koleksiyonlarındaki en uygun fiyatlı ürünlere rağbet gösterdiğini kaydeden Çilek şöyle konuştu: “Möbel Pfister bizden hep 700 euroluk ürünlerimizi istiyor. Yetkililerine neden daha pahalı ürünleri istemediklerini sorduk. Bizim Türkiye’de 1700 euroluk ürünleri satabildiğimize şaşırdılar. ‘İsviçre’nin geliri belli Türkiye’ninki belli. Siz nasıl oluyor da çocuklarınıza bu kadar büyük bütçeler ayırabiliyorsunuz’ dediler.


Haber: Zeynep CEYLAN/ BUGÜN GAZETESİ


Geri Dön