28 / 03 / 2024

Çilek Mobilya üretimini 3 yılda yüzde 52 artırmayı hedefliyor!

Çilek Mobilya üretimini 3 yılda yüzde 52 artırmayı hedefliyor!

Dünya standartlarındaki tesislerinde bebek, çocuk ve genç odası mobilyası tasarım ve üretimini gerçekleştiren Çilek, gelecek 3 yılda üretimini adetsel bazda yüzde 52 oranında artırmayı, bunun için de 6 milyon lira yatırım yapmayı planlıyor...




Dünya standartlarındaki tesislerinde bebek, çocuk ve genç odası mobilyası tasarım ve üretimini gerçekleştiren Çilek, gelecek 3 yılda üretimini adetsel bazda yüzde 52 oranında artırmayı, bunun için de 6 milyon lira yatırım yapmayı planlıyor.


Çilek'ten yapılan açıklamaya göre, dünya standartlarındaki üretim anlayışı, mobilya sektöründe bir ilki gerçekleştirerek uygulamaya başladığı yalın üretim felsefesi ve kullandığı gelişmiş teknoloji sistemleri sayesinde hedeflerini yukarı taşıyan Çilek, 2014 yılı üretim miktarını yüzde 15 oranında artırmayı amaçlıyor.


212 bin metrekarelik alan üzerine kurulu üretim tesislerinde Toyota Yalın Üretim Sistemi'ni uygulayan Çilek, kayıplarını ölçen, analiz eden, sürekli iyileştiren ve öğrenen, hedef odaklı bir organizasyon kültürü ile verimlilik ve kalitesini artırıp birim maliyetlerini düşürerek katma değer yaratan bir üretim anlayışını hedefliyor. Üretim anlayışındaki kalite ve güvenlik kriterleri gereği Avrupa Birliği (AB) standartlarında üretim yapan Çilek, Toyota Yalın Üretim Sistemi felsefesiyle sürekli gelişen, öğrenen ve öğreten bir organizasyon kültürü oluşturmayı da planlıyor.


Çilek Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çilek, üretimde görevli 500 kişilik Çilek ailesiyle büyük işler yaptıklarını belirterek, "Mükemmel bir çalışma düzeni oluşturmak için 2011 yılında Kanban sistemine (Üretim ortamında  malzeme hareketlerinin kontrolü aracılığıyla kullanılan bir çizelgeleme yaklaşımı) geçtik. Her çalışanımız yaptığı işle ilgili ayda en az bir tane 'uygulanmış iyileştirme' yani Kaizen gerçekleştiriyor. Ayda yaklaşık 500 adet Kaizen ile sürekli iyileştirme hedefliyoruz. Yani biz çalışanlarımıza, çalışanlarımız da bize öğretiyor. Hep birlikte öğreniyor ve gelişiyoruz" dedi.   


Depolamadan üretime tüm süreçlerde optimum akışı sağlayabilmek için çalışanlarını Kaizen, Grup Kaizen ve Kobetsu Kaizen çalışmalarıyla ortak amaca yönlendirdiklerini aktaran Talha Çilek, 3 yılın sonunda üretimde adetsel bazda yüzde 52 oranında büyümeyi hedeflediklerini, bunun için de 6 milyon lira yatırım yapmayı planladıklarını ifade etti.



AA


Geri Dön