29 / 03 / 2024

Çimsa’dan Eskişehir’e 55 milyon dolarlık dev yatırım!

Çimsa’dan Eskişehir’e 55 milyon dolarlık dev yatırım!

Türkiye’nin önde gelen çimento ve yapı malzemeleri üreticilerinden Çimsa, Eskişehir Fabrikası’nda beyaz çimento yatırımına hazırlanıyor. Şirket, 55 milyon dolarlık yeni yatırım kararını açıkladı.



Türkiye’nin önde gelen çimento ve yapı malzemeleri üreticilerinden Çimsa, Eskişehir Fabrikası’nda beyaz çimento yatırımına hazırlanıyor. Dünya beyaz çimento pazarındaki lider üreticiler arasına adını yazdıran şirket, 55 milyon dolarlık yeni yatırım kararını açıkladı.


Çimsa, Afyon’da yılda 1,5 milyon ton klinker kapasiteli yeni çimento fabrikası yatırımının ardından, 2015 yılının ikinci büyük yatırımını açıkladı. Çimsa Eskişehir Fabrikası’nda yapılacak, 55 milyon ABD doları bedele sahip yatırım için çalışmalar 2015 yılının son çeyreğinde başlayacak.


Çimsa, gri çimentonun yanı sıra beyaz çimento ve kalsiyum alüminat çimentosu gibi özel ürünlerle de inovasyon konusunda Türkiye’de çimento ve yapı malzemeleri sektörüne öncülük ediyor. Çimsa Eskişehir Fabrikası’nda 2017 yılının birinci çeyreğinde tamamlanması planlanan yatırım ile mevcut durumda gri klinker üreten Eskişehir Fabrika I. Üretim Hattı’nın hem gri hem beyaz klinker üretecek şekilde (convertible) modifikasyonunun yapılması planlanıyor. Toplam gri klinker üretim kapasitesi yıllık 1.4 milyon ton olan Fabrika’da bu yatırım sonucunda I. Üretim Hattı, global pazar koşullarına göre gri ya da beyaz klinker üretim esnekliği sağlanarak yıllık 415 bin ton beyaz klinker üretebilecek kapasiteye sahip olacaktır. Böylelikle bugüne kadar Çimsa Mersin Fabrikası’nın beyaz klinker üretim kapasitesine Çimsa Eskişehir Fabrikası üretimi eklenince Çimsa’nın yıllık beyaz klinker üretim kapasitesi 1 milyon 565 bin tona çıkacaktır.


Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay: “Çimsa, bugün, beyaz çimento ve özel ürünler konusunda dünyanın önde gelen şirketlerinden biridir”


Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay, “Çimsa’da büyümeyi sürdürülebilir kılmak için, değişen global koşullarda, müşterilerimizin ve çalışanlarımızın farklılaşan ihtiyaçlarına yönelik, iş ortaklarımızla birlikte geliştirdiğimiz ürün ve hizmetlerle hızlı bir şekilde çözüm üretmek hedefiyle çalışıyoruz. Ülkemize, toplumumuza ve sektörümüze daha fazla fayda sağlamak amacıyla yatırımlarımıza istikrarlı bir şekilde devam ediyoruz.” dedi.


Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay: “Gri çimento ve hazır beton ürün yelpazemize ek olarak özel tip çimento ve beton ürünleri konusundaki yetkinliğimizi de üst seviyeye taşıdık. Çimsa, bugün, beyaz çimento ve özel ürünler konusunda dünyanın önde gelen şirketlerinden biridir. Mersin Fabrikamızda yaptığımız beyaz çimento üretimine ilave olarak Çimsa Eskişehir Fabrikamızda da yatırım kararı aldık. 60’ın üzerinde ülkeye yaptığımız ihracat ile uluslararası ticarette en yüksek pazar payına sahibiz. Bu konumumuzu yurtiçi ve yurtdışı yatırımlar ile güçlendireceğiz.


Çimsa’yı özel ürünlerde rakiplerinden farklılaştıran özelliklerinin başında ürün performansının üstün ve güvenilir olması ve müşterilerimizin özel ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ürünlerimizi farklılaştırabilmemiz gelir. Çimsa olarak biz, müşterilerinin üretim süreçlerinde ve nihai ürününün performansında, kendi ürünlerinin ötesinde diğer katkıların ve sürecin iyileştirilmesinden de kendimizi sorumlu hissetmekteyiz. Mersin fabrikamızda bulunan Ar-Ge merkezimizde müşterilerimizin üretim, kalite kontrol ve Ar-Ge ekipleri ile birlikte yenilikçi çözümler üzerine odaklanmaktayız. Türkiye’de örneği bulunmayan Ar-Ge merkezimiz ile fark yaratan, yenilikçi, müşterinin üretim süreçlerine ve ürünlerinin performansına değer katan çözümler önermekteyiz.


Yurtdışında da Çimsa’yı diğer rakiplerinden ayıran bu özelliğimize ek olarak özel ürünler için hedeflenen pazarlardaki iş modelimiz ile tanınmaktayız. Türkiye’de üretim yapıp ihracat yapmanın ötesinde yurtdışındaki yapılanmamız ile toplam 7 terminalimizden de müşterimize istediği zamanda istediği ürünü temin edebilmekteyiz. Terminal yapılanmamızın olmadığı pazarlarda ise en etkin lojistik kanalları kullanarak müşterilerimize ürünlerimizi eksiksiz ve zamanında sunuyoruz.


Yurt içi satışlarımıza gelince, satışlarımızın büyük kısmını Marmara, Ege ve İç Anadolu bölgelerinde yapıyoruz. Eskişehir Fabrikamızda yapacağımız yeni yatırımımızla bu pazarlara ve müşterilerimize çok daha yakın olacağız.” dedi.


Geri Dön