26 / 04 / 2024

Çin emlak firmasında 313 milyon dolarlık vurgun!

Çin emlak firmasında 313 milyon dolarlık vurgun!

Çin'in en büyük emlak geliştiricilerinden biri olan China Fortune Land Development yaptığı açıklamada varlık yöneticisinin 313 milyon dolarla kayıplara karıştığını açıkladı.



Çin bir süredir emlak krizi yaşıyor. Hürriyet'te yer alan habere göre;  Çin'in en büyük emlak geliştiricilerinden biri olan China Fortune Land Development, 313 milyon Dolar (235 milyon Sterlin) parası olan bir varlık yöneticisiyle "temasını kaybettiğini" açıkladı.

POLİSE BİLDİRİLDİ

Bu ay firma, milyarlarca dolarlık tahvil temerrüde düştükten sonra borçlarını yeniden yapılandırma planlarını duyurdu. Söz konusu konu üzerine Fortune Land tarafından açıklama geldi. ortune Land, yatırımcılara sorunu Pekin polisine bildirdiğini açıkladı. 2018'de Fortune Land'in denizaşırı operasyonlarından biri, bu hafta Şanghay Menkul Kıymetler Borsası'na sunulan bir belgeye göre, Wingskengo Ltd adlı bir şirkete mülk geliştiricisine yatırım yönetimi hizmetleri sağlamak için emanet eden bir anlaşma imzaladı.

HİSSELERİ DÜŞTÜ

Dosyalama, Wingskengo'nun talimatıyla Fortune Land'in China Create Capital'e 313 milyon doları nasıl aktardığını ayrıntılarını belirtiyor. Fortune Land, yatırımın 2022'nin sonunda anlaşmanın süresi dolana kadar yıllık yüzde 7 ila yüzde 10 faiz getirmesini beklediğini dile getirdi. Diğer birçok Çinli Emlak Şirketi gibi, Fortune Land de sektör bir borç krizinin pençesindeyken son aylarda hisselerinin düştüğünü belirtti. Şanghay'da işlem gören hisseleri, mali yükümlülüklerini yerine getirmediği için bu sene değerinin yüzde 70'inden fazlasını kaybetti.

Çin emlak firmasında 313 milyon dolarlık vurgun!

BORÇ KRİZİ BÜYÜYOR

Fortune Land, Pekin'in geçen sene sektördeki aşırı borçlanmaya yönelik kapsamlı bir baskı başlatmasının sonrasında yoğun baskı altına giren Çin'in borç yüklü emlak geliştiricilerinden sadece biri.

300 milyar dolar civarında borcu olan endüstri devi Evergrande, krizden etkilenen en yüksek profilli şirket oldu ve son zamanlarda bazı denizaşırı tahvillerin faiz ödemelerini kaçırdı.Bu esnada 12 milyar dolarlık denizaşırı borcu olan rakip geliştirici Kaisa, geçen hafta vadesi dolan 400 milyon dolarlık tahvilleri geri ödemedi.

Çin’de bir emlak şirketi daha vade uzatımı talep etti!


Geri Dön