25 / 04 / 2024

Çin'de yapay ada yapımına başlandı!

Çin'de yapay ada yapımına başlandı!

Çin, Güney Çin Denizinin üzerindeki mercan kayalıklarına kum pompalayıp, beton dökerek bölgede yedi ada yapımı için çalışmalarını sürdürüyor.



Çin, bölgedeki sınır tartışmalarına rağmen mercan kayalıklarına kum pompalayıp, beton dökerek sınırlarını genişletiyor ve burada yedi ada oluşturmayı planlıyor.


YAPAY ADA BİTMEK ÜZERE


Bu bölgede sınırlar konusunda devletlerarası büyük gerilim yaşanırken Çin'in 'yapay ada' ile sınırlarını genişletmesi civar ülkelerin dikkatini çekiyor. Çinli yetkililer, denizin tabanından alınan tortuların mercanlara dökülmesiyle yapılan adaların bitmek üzere olduğunu duyurdu. Asya Deniz Ulaşım Direktörü Mira-Rapp Hooper " Çin'in sınırlarıyla ilgili birçok iyileştirme projesi vardı, bu projenin çoğu bitti şimdi yapım aşamasında" dedi.


Çin de yapay ada yapımına başlandı!


'YAPAY ADALARLA' ÇİN SINIRLARI GENİŞLETİYOR


Çin, adalara; limanlar, askeri binalar ve uçak savar inşa ederken, genişlettiği adalarla şuana kadar sınırını 500 mil aştı. Adaların büyük askeri birlikler için uygun olmadığı ancak bölgenin hava ulaşımı ve deniz petrolleri açısından bir hayli kullanışlı olduğu ifade ediliyor.


Adaları genişletmeye devam eden Çin'in yeni yapılara neler inşa edeceği ise bilinmiyor.


Sabah


Geri Dön