25 / 04 / 2024

Çin'den Bitcoin yasağı!

Çin'den Bitcoin yasağı!

Çin Merkez Bankası, kripto paralarla ilgili tüm işlemlerin yasakladığını açıkladı. Açıklamanın ardından Bitcoin yüzde 5 değer kaybetti.



Çin Merkez Bankası web sitesinden yaptığı açıklamada kripto paralarla ilgili tüm işlemlerin yasaklandığını, kripto paralarla ilgili yasa dışı finansal hareketlerlerin cezalandırılacağını açıkladı. Sözcü'de yer alan habere göre; açıklama sonrasında kripto paralarda sert değer kaybı yaşandı. Bitcoin’in değeri 45 bin dolardan 42 bin dolara geriledi. Düşüş Ether’de yüzde 8’i, Ripple’da yüzde 7’yi geçti.

Ülke dışı hizmetlere de yasak

“Bitcoin ve tether dahil kripto paraların hiçbiri fiat (itibari) para değil ve piyasada dolaşamaz” açıklamasını yapan banka kripto paralarla ilişkili tüm işlemlerin yasa dışı olduğunu, buna sınır ötesinden yerleşiklere sunulan hizmetlerin de dahil olduğunu dile getirdi.

Bu açıklama üzerine Bitcoin’deki düşüş yüzde 5 olurken düşüş tüm kripto paralar genelinde gerçekleşti.

 Çin den Bitcoin yasağı!

Banka, finansal kurumların, ödeme şirketlerinin ve internet platformlarının kripto para işlemi yapmasını da önleyeceklerini kripto kaynaklı riskleri izleme faaliyetini güçlendireceklerini dile getirdi.

Diğer yandan, Çin’in ekonomik planlama ajansı, kripto madenciliğin ülkede  önünü kapatmanın karbon hedeflerini yakalamak açısından önem taşıdığını dile getirdi.

Çin, ülkede kripto para madenciliğine yasak koydu.

Bitcoin yeniden düşüşe geçti!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön