23 / 04 / 2024

Çinli 3 havacılık şirketi, Airbus'tan 123 helikopter alıyor!

Çinli 3 havacılık şirketi, Airbus'tan 123 helikopter alıyor!

Çinli 3 havacılık şirketi, Airbus'tan 123 helikopter alıyor. Helikopterler kamu hizmetleri ve de ticari hizmetler başta olmak üzere arama - kurtarma maksadı ile de kullanılacak.



Çin'de faaliyet gösteren üç havacılık şirketinin, "Airbus Helicopters"ten genel havacılık amacıyla kullanılmak üzere 123 helikopter alacağı bildirildi. 


Şinhua ajansının "Airbus Helicopters"ten yapılan açıklamaya dayandırarak verdiği haberde, Fucien Şinmey Genel Havacılık, Guangdong Bayyün GAC ve Yünnan Fıngşiang GAC şirketleri ile anlaşma imzalandığı duyuruldu. 


Haberde, Fucien Şinmey şirketinin 55 helikopter aldığı ve beşinin bu yıl, kalan 50'sinin ise gelecek 6 yılda teslim edileceği belirtildi. Guangdong Bayyün şirketinin 50, Yünnan Fıngşiang'ın ise 18 helikopter sipariş ettiği kaydedildi. Haberde helikopterlerin satış bedellerine ilişkin bilgi verilmedi.


Teslim edilecek helikopterlerin çoğunun Airbus helikopterlerinin "Ecureuil" ailesinden tek motorlu hafif helikopter ile çift motorlu EC 135 tipi helikopterler olduğu açıklandı. Helikopterlerin kamu hizmeti başta olmak üzere hava turları, yolcu taşımacılığı, acil tıbbi hizmetler ile arama ve kurtarma çalışmalarında kullanılacağı ifade edildi. 


Almanya Başbakanı Angela Merkel bugün Çin ziyareti kapsamında Çinli mevkidaşı Li Kıçiang ile görüşmesinin ardından Çin ve Alman şirketleri iki başbakanın nezaretinde bir dizi anlaşma imzalamıştı. Bu anlaşmalar arasında helikopter alımı ile "FAW-Volkswagen Automotive"in Çin'de yeni kuracağı üretim üsleri dikkati çekmişti.


AA


Geri Dön