26 / 04 / 2024

İstanbul Yeni Havalimanı, Dünya Havacılık Forumu'nda tanıtılacak!

İstanbul Yeni Havalimanı, Dünya Havacılık Forumu'nda tanıtılacak!

İGA şirketi tarafından, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatının Brezilya'da düzenlediği Dünya Havacılık Forumu'nda, İstanbul Yeni Havalimanı da tanıtılacak.



İGA şirketi tarafından Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatının (ICAO) Brezilya'da düzenlediği Dünya Havacılık Forumu'nda, İstanbul Yeni Havalimanı hakkında bilgi verilerek, yatırım süreci ve bu süreçte tarafların yaklaşımlarıyla ilgili yöneltilecek sorular cevaplanacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün (SHGM) internet sitesindeki duyuruya göre, "Havacılığın Gelişimi için Yatırım Teşviki" temasıyla Brezilya'nın Fortaleza şehrinde gerçekleştirilen ICAO Dünya Havacılık Forumu başladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ICAO'ya üye ülkelerin havacılık, ulaşım ve altyapı, finans, ekonomi ve turizm alanlarından sorumlu üst düzey devlet bürokratlarıyla bu alanda söz sahibi endüstri ve finans paydaşlarına yönelik gerçekleştirilen foruma Türkiye'yi temsilen Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Can Erel, SHGM Sertifikasyon Koordinatörü Emrah Can Çetinkaya ve İGA İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Melih Mengü de katılım gösterdi.

Üye devletlerin, sosyal, ekonomik gelişimlerinin havacılık sektörlerine katkısını en üst düzeye çıkarmak amacıyla uygun ortam yaratılması ve uluslararası sivil havacılığın standart ve politikalarına uygun gerçekleştirecekleri uygulanmaların hızının artırılması için uzun vadeli finansal kaynakları harekete geçirmenin yollarının araştırılması amacıyla gerçekleştirilen forumda İstanbul Yeni Havalimanı da tanıtılacak.

Forumda düzenlen tartışma platformunda, İGA şirketi tarafından İstanbul Yeni Havalimanı hakkında bilgiler verilerek, yatırım süreci ve bu süreçte tarafların yaklaşımlarıyla ilgili yönetilecek sorular cevaplanacak.

Yarın sona erecek olan forumda, Türkiye (SHGM) ve Brezilya (ANAC) sivil havacılık otoriteleri arasında uçuşa elverişlilik, ilgili süreçlerde karşılıklı tanıma, iletişim geliştirme ve iş birliği yapılması konularında bir mutabakat zaptı imzalanması da planlanıyor.


Geri Dön