28 / 03 / 2024

Çinliler, Ferit Şahenk'in Grand Hyatt Otel'ine talip!

Çinliler, Ferit Şahenk'in Grand Hyatt Otel'ine talip!

Senstone Capital Yönetim Kurulu Başkanı John Zing, Türkiye’de turizm ve gıda alanında 150 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını, satın almayı planladıkları oteller arasında Grand Hyatt Oteli’n de olduğunu söyledi...



ÇİNLİ dev Senstone Capital’in Genel Müdürü John Zing,  Uluslararası Ekonomik Gelişme Zirvesi'nde Türkiye ve Çin arasında yapılabilecek işbirliklerini görüşmek için Türkiye’ye geldi. Zirve, eski Ekonomi Bakanı ve Çelebi Stratejik Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Işın Çelebi tarafından organize edildi. Zirveye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ve İstanbul Valisi Vasip Şahin de katıldı. 

Uluslararası Ekonomik Gelişme Zirvesi, Doğuş Grubu’na ait olan İstanbul Taksim’deki Grand Hyatt Otel’de düzenlenirken, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk de burada Jhon Zing ile bir araya geldi. 

Hürriyet'te yer alan habere göre; Zing, Türkiye’de turizm ve gıda alanında 150 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını, satın almayı planladıkları oteller arasında Grand Hyatt Oteli’n de olduğunu söyledi. Görüşmelerin olumlu geçtiğini ifade eden Zing, daha fazla ayrıntı vermeyceğini belirtti.

Zing, Türkiye’de sadece İstanbul’da değil başka bölgelerde de yatırım ya da satın alma arayışları olduğunu söyledi. Zing, "Türkiye Çin için çok uygun bir ülke. Çinliler romantik Türkiye’ye, muhteşem İstanbul’a gelmeyi seviyorlar. Çinliler daha çok tarihi, kültürü, kökü ve hoşgörüsü olan ülkeleri tercih ediyor. Türkiye ticaret yapmak için şu anda çok uygun, gelecekte Türkiye’de çok fazla iş fırsatı çıkacağına inanıyoruz" dedi.

Çinliler, Ferit Şahenk in Grand Hyatt Otel ine talip!

Senstone Capital Genel Müdürü Jhon Zing ve Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk zirve öncesinde bir süre sohbet etti.

208 milyon TL'ye aldı

Doğuş Holding, Grand Hyatt Otel'i İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2010'da yaptığı ihale ile aldı. Otel için 208 milyon TL ödemişti. 14 bin 793 metrekare arazi üzerinde kurulan otelin 360 odası bulunuyor. Havuzu, barı, restoranları, sauna, masaj, solaryum salonları, bulunan otelin 2031’e kadar kullanım hakkı bulunuyor.

Sohbet edip dönmeyin

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy da zirvede Çinli yatırımcılara seslenerek, “Türkiye, Çin’e e-vize ile kolaylık sağladı. Vize kolaylığını Çin’in de sağlaması gerekiyor. Bu konuda Çinli firmaların da kendi siyasileri ve bürokratları ile konuşması gerekiyor. Şu anda Çin’in iki şehrinden Türkiye’ye uçuş var. Bu en az 11’e çıkabilir. Biz de uçuşlara destek vermeye hazırız. Buraya geldikten sonra güzel sohbet edip geri dönmemeliyiz. Ben bakan olmamın dışında bir iş adamıyım. Yaptığımız her hareketten bir sonuç çıkarmalıyız" ifadelerini kullandı.

Ersoy, Türkiye’de mega turizm yatırımı yapılması için çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, "Yabancıların yapmasını hedefliyoruz. Bakanlık bünyesinde turizm geliştirme fonu da kuracağız. Eğer gerekirse yabancı yatırımcılara belirli bir ölçüde ortak olabiliriz" dedi. 
 


Geri Dön