26 / 04 / 2024

Çinliler gayrimenkul yatırımı ile Avrupa'dan oturma izni alıyor!

Çinliler gayrimenkul yatırımı ile Avrupa'dan oturma izni alıyor!

Avrupa’nın zayıf halkaları Portekiz, İspanya, Yunanistan ve Güney Kıbrıs para karşılığı oturma izni satmaya başladı. Çinliler kapıda kuyruk oldu. 500 bin euroluk gayrimenkul yatırımıyla vizeyi kapıyorlar...




Çinliler dünyayı işgal ediyor. Topla tüfekle değil ama parayla... Avrupa’da baş gösteren krizle birlikte zor günler geçiren Portekiz, İspanya, Yunanistan ve Güney Kıbrıs çareyi para karşılığı vatandaşlık vermekte buldu. Ülkelerindeki balonun yakında patlayacağını ve kriz yaşayan ülkelerdeki ucuz fiyatları gören Çinliler ise Avrupa’ya akın etti. 


ÖMÜR BOYU VİZE HAKKI


Geçen yıl içinde kabul edilen uygulamaya göre kriz yaşayan ülkeler, kendilerine belirli bir miktarın üzerinde yatırım yapan Avrupa dışından vatandaşlara ömür boyu oturma vizesi veriyor. Bunun için ülkelerde gayrimenkul almak da yeterli. 


EN AZ 500 BİN EURO  


İspanya ve Portekiz, kendi ülkelerinde 500 milyon euroluk gayrimenkul alana bu vizeyi vermeyi kabul etti. Bu rakam Yunanistan’da 250 bin, Güney Kıbrıs’ta ise 300 bin euro. Ayrıca Portekiz, ülkedeki bankalara 

1 milyon euro transfer eden ya da en az 10 kişiye istihdam sağlayacak bir iş kurana da kapılarını açıyor. 


ANGOLA ÖÇ ALIYOR


500 bin euroluk gayrimenkul yatırımıyla vizeyi kapanlar listesinin yaklaşık yüzde 80’ini Çinliler oluşturuyor. Son bir yılda 248 Çinli, ömür boyu oturma izni kazanmış. Bu ülkeyi 15 yatırımcıyla Rusya takip ediyor. Daha sonra 9’ar vizeyle eski Portekiz sömürgesi Angola ve Brezilyalı geliyor. 


Akşam


Geri Dön