28 / 03 / 2024

Çıtır Usta 200 şube açmayı hedefliyor!

 Çıtır Usta 200 şube açmayı hedefliyor!

Geleneksel lezzetler sunan Çıtır Usta, franchising vererek beş yıl içinde 200 şubeye ulaşmayı hedefliyor.



Çıtır Usta’nın restoran ve ekspres olmak üzere iki farklı franchising modeli bulunuyor.Geleneksel lezzetler, franchising sistemiyle hızla büyümeye devam ediyor. Bu markalar arasında yer alan ve ilk şubesini 2003 yılında açan Çıtır Usta,bugün 42 şubeyle faaliyet gösteren bir zincir işletmeye dönüşmüş durumda.2007 yılından bu yana franchising veren Çıtır Usta, yaklaşık bin 100 kişiye franchıse sistemi ile markası altında istihdam sağlıyor. Menüsünde lahmacun ve 16 çeşit pideden, 18 çeşit kebaba dürüm dönere ve beyaz et çeşitlerine Antep ve Kilis yöresi başta olmak üzere ülkenin farklı lezzetlerini bulmak mümkün.Çıtır Usta’nın AVM’lerden doğan bir marka olduğunu söyleyen Çıtır Usta İş Geliştirme ve Marka Müdürü Nur Dabakoğlu Mcbride, “AVM’lerde koşullar izin verdiği sürece şubelerimizin hizmet ve dekorasyon konumlandırmasını rahat ve bizim geleneksel alışkanlıklarımıza yönelik oluşturuyoruz. Başlangıçlar, salatalar, lahmacun,pideler, kebap çeşitleri, beyaz et çeşitleri, dürümler,dönerler ve yan ürünler dâhil olmak üzere müşterilerimize 60 çeşit lezzet sunuyoruz. Yatırımcılarımız için hazırladığımız Çıtır Usta full konsept ve Çıtır Usta Ekspres adıyla iki adet konseptimiz bulunuyor” diyor.


İKİ FARKLI KONSEPT

Çıtır Usta full konsepti biraz daha oturum alanı bol, minimum 100 ile 120 m2 arasında konumlanıyor. Çıtır Usta Ekspres ise tamamıyla paket servise dayalı bir sistem. Önünde birkaç masasının da olduğu ancak daha çok paket servis isteyen müşterilere hitap eden bir konsept.

Şubeler yatırımcılara anahtar teslim olarak Çıtır Usta’nın kendi mimarları ve teknik ekibi ile teslim ediliyor. Çıtır Usta’yı bugünlere taşıyan ürünlerin aynı lezzette olmasının en önemli sebeplerinden birisini bin 200 m2’lik kapalı alanda üretimi gerçekleştirilen fabrikalarına bağlayan Mcbride, “Franchise önceliğimiz İstanbul Anadolu

yakasında. Türkiye genelinde ise Çıtır Usta’yı önümüzdeki beş yıl içinde 100 şubesi full konsept restoran şeklinde, 100 şubesi de ekspres ile hizmetine de-vam edecek olan bir dünya markası yapmak” şeklinde konuşuyor.


İADE GARANTİSİ

Yatırımların geri dönüşümü ise sis-teme tam uygunluk sağlandığında 18 ay ile 36 ay arasında değişkenlik gösteriyor. Yine tam uygunlukla işletilen bir şubenin net kan cironun yüzde 20 ila yüzde 30’u oranında değişiyor. Yatırımcının şubeyi herhangi bir nedenden dolayı geri iade etmek istemesi durumunda ise Marmara bölgesindeki franchise sahibine yatırımının yüzde 60’ını iade etme garantisi veriliyor.

Ekspres konsepti 50 ile 60 m2 ara-sında. Full konsept ise yaklaşık 100 m2 ile 150 m2 arasında değişiyor. Franchise sisteminde yer almak için giriş bedeli full konseptte 50 bin dolar, ekspres modeli ise 25 bin dolar.


Ekonomist Dergisi


Geri Dön