18 / 04 / 2024

Çıtır Usta Fas ve Tacikistan restoranının inşaatına başladı!

Çıtır Usta Fas ve Tacikistan restoranının inşaatına başladı!

Türkiye'de 16 ilde faaliyet gösteren Çıtır Usta, Fas'ta açtığı ilk restoranının ardından Fas ve Tacikistan'da birer restoranın daha inşaatına başladı. Çıtır Usta'nın bundan sonraki hedefi ise Suudi Arabistan ve Avrupa'da 3 ülkeye daha yayılmak.



Türkiye'de 16 ilde faaliyet gösteren Çıtır Usta, Fas'ta açtığı ilk restoranının ardından Fas ve Tacikistan'da birer restoranın daha inşaatına başladı. Çıtır Usta'nın bundan sonraki hedefi ise Suudi Arabistan ve Avrupa'da 3 ülkeye daha yayılmak. Firmadan yapılan açıklamada Ortodoğu için grup firmalarla görüşmelerin devam etmekte olduğu belirtildi. 2003 yılında kurulan ve 2007'de franchise vermeye başlayan Çıtır Usta, bugün 65 restoran ile hizmet vermeye devam ediyor. 


Restoran sayısının kendileri için önemli olmadığını belirten Çıtır Usta Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Külekçioğlu, "Dükkan sayısından çok, hizmetimizle fark yaratmanın peşindeyiz" dedi. Restoranlarında Türk mutfağına özgü yemekler sunan Çıtır Usta'nın menüsünde bulunan 16 çeşit kebap, 22 çeşit pide döner ve tavuk yemekleri en çok tercih edilen lezzetler. Çıtır Usta, 2014 yılında 50 şubesinde 1 milyon 200 bin porsiyon kebap sattı. Firmadan yapılan açıklamaya göre pide ürünlerinin bazı lokasyonlarda kebap satışlarını geçtiği gözlemlendi. 


Eğitim Akademisi kurdu 

Sektörün en büyük sıkıntılarından birinin yetişmiş kalifiye eleman bulmakta olduğunu söyleyen Külekçioğlu, "Hayata hazırlanan genç nüfus hizmet sektörünü ara geçiş olarak kullanıyor. Bu sorunu çözmek için oluşturduğumuz Eğitim Akademisi üe alttan gelecek kadroyu hazırlıyoruz" dedi. 2014'te İkitelli, Marmara Sanayi'de 2.5 lira yatırımla Ar-Ge tesisini hayata geçiren Çıtır Usta, KOSGEB'den aldığı teşvik ile fabrikasında bulunan laboratuvarda ürünlerin ilk ve son numunelerinin tahlillerini yaparak daha sağlıklı ürünler sunmayı hedefliyor. 


Dünya


Geri Dön