19 / 04 / 2024

Çocuk Dostu Oteller, misafirlerini bekliyor

Çocuk Dostu Oteller, misafirlerini bekliyor

"Çocuk Dostu Oteller", çocuklarıyla tatil planı yapan aileler için oda seçenekleri, yeme-içme alternatifleri ve çeşitli aktiviteler sunuyor



Yılın yorgunluğunu atmak ve huzurlu bir tatil yapmak isteyen ailelerin tercih edebileceği "Çocuk Dostu" oteller, misafir memnuniyeti ölçüm anketlerinde, çocuklu ailelerin yaptığı değerlendirmeler, bağımsız denetim kuruluşlarının denetimleriyle tesiste çocuk aktivitelerine yönelik yapılan yatırımlar ve çocuk güvenliği dikkate alınarak belirleniyor.

Otellerde, küçük boyutlarda tasarlanmış özel havuzlar, kaydıraklı ve aquaparklı geniş alanlar, bebek bakıcılığı, her yaş grubu için mini kulüpler, lunaparklar, bebek ve çocuk büfeleri, özel menüler, gün içinde ikramlar, animasyon gösterileri, uyuma odaları ve tüm gün süren eğlence aktiviteleri gibi hizmetler sunuluyor.

Etstur Kalite Güvence ve Müşteri İlişkileri Müdürü Ayşıl Arıcı, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, bu yıl Etstur olarak bazı değerlendirmeler sonucu "Çocuk Dostu" otelleri belirlediklerini, sonuçları ailelerin en uygun tesisi seçebilmeleri için "Etstur.com" ve "Otelpuan.com" sitelerinde dikkate sunduklarını söyledi.

Misafirlerinin tam ve şeffaf olarak tatil tercihlerini yapabilmeleri için "arz güvenliği" çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Arıcı, "Tatile giden misafirlerin yarısına yakınıyla telefon görüşmeleri yapıldı ve bu görüşmeler tüm
ilgililere sürekli raporlandı. Herkesin objektif görüşlerini yazabilmeleri için tarafsız yorum sitesi otelpuan.com'u kullanıma açtık. Üçüncü adımda da çalıştığımız bağımsız denetim firmalarına 400'ü aşkın tesisi denetlettik" dedi.

Denetimlerde, tesislerin "Müşteri güvenliği, hizmet kalitesi, engellilere ve çocuklara uygunluk özelliklerinin 100 üzerinden notlandırıldığını kaydeden Arıcı, "Böylece Etstur misafirleri web sitesinde otellerin sayfalarına girdiklerinde, hem bağımsız denetim puanlarını, hem 'otelpuan.com' ortalamasını, hem de Etstur değerlendirmelerini görebiliyorlar" diye konuştu.

DİĞER OTELLERDEN FARKI
Arıcı, "Çocuk Dostu" otelleri diğer otellerden farklılaştıran özellikleri ve etkinlikleri ise şöyle sıraladı: "Otellerde ebeveyn odasından bir kapıyla çocuk odasına çabuk geçiş imkanı veren aile odaları, çocuklar için küçük boyutlarda tasarlanmış özel havuzlar, kaydıraklı ve aquaparklı geniş alanlar, bebek bakıcılığı hizmeti, her yaş grubuna ayrı ayrı hizmet veren mini kulüpler var. Ayrıca lunaparklar, özel yemek alternatifleri, bebek ve çocuk büfeleri, çocuklara özel menüler, gün içinde özel ikramlar (dondurma, mısır vs), çocuklar için yapılan özel animasyon gösterileri, uyuma odaları, yüz boyama, elişleri, tişört boyama, mini voleybol, boccia ve bowling gibi tüm gün süren eğlence aktiviteleri sunuluyor.

Bu otellerde, her bireyin kendi yaşıtlarıyla beraber eğlenebilmesini ve neşeli vakit geçirebilmesini amaçlayan pek çok seçenek var."

ÇOCUKLARIYLA TATİLE ÇIKACAKLARA ÖNERİLER
Çocuklarıyla tatile çıkmak isteyen ailelerin çocuklara yönelik aktivite imkanları bol olan otelleri tercih etmesini öneren Arıcı, şöyle devam etti: "Aksi halde çocuklar gün boyu aynı şeyleri yapmaktan sıkılabilir. Ayrıca her şey dahil sistemle misafirlerini ağırlayan oteller tercih edilebilir. Çünkü çocuğunuz gün boyunca bir şeyler yemek ya da içmek isteyebilir. Böylece hem onu memnun etmiş hem de bütçenizi dengelemiş olursunuz. Çocuklu ailelere özel oda seçenekleri sunan tesisler ailelerin işini kolaylaştıracaktır. Aile odaları özel olarak tasarlanıyor. Otelde doktor hizmeti bulunması da faydalı olacaktır.

Herhangi bir hastalık ya da incinme durumunda panik yapmadan sorununuza çözüm bulabilirsiniz. Çocuk dostu aile otellerinin hepsinde tesis doktoru bulunur.

Erken rezervasyon döneminde, hem yüzde 20 daha hesaplı fiyatla tatil yapabilir hem de yüksek sezonda dolma riski olan aile odalarını önceden ayırtma fırsatı bulabilirsiniz."

TURİZMDE "ÇOCUK" FAKTÖRÜ
Voyage Belek Genel Müdürü Burak Türkeri de turizmde çocuk faktörünün son 10 yılda otelciler için daha önemli hale geldiğini ifade ederek, artan otel sayısı, değişen konseptler ve rekabet şartlarının otellerin ilave hizmetler üretmesini sağladığını söyledi.

"Çocuk veya Aile Dostu" otel kavramının da bu hizmet gruplarının sonucu olduğunu dile getiren Türkeri, çok sayıda ailenin çocuklarının mutlu olacağına inandıkları tesisleri tercih ettiğini belirtti.

"Çocuk ve aile dostu oteliz" demek için bazı kriterlere sahip olunması gerektiğine dikkati çeken Türkeri, şunları söyledi: "Bunun için çocuk kulübünün, çocuk havuzunun ve onlar için düzenlenen aktivitelerinizin olması şart. Fakat sektör içinde çocuk dostluğu konusunda diğer tesislerden ayrışabilmek, daha farklı uygulamaları konseptinize dahil etmenize bağlı. Bu noktada yapılacaklar net olarak yazılmış ya da tesislere deklare edilmiş değil.

Bazı seyahat acenteleri, müşterilerinin fikirlerinden yola çıkarak nelerin olması gerektiğini söyleyebiliyorlar, ancak birçoğu da bununla ilgili istekte bulunmayabiliyor."
AA


Geri Dön