25 / 04 / 2024

Çocuklu aileler için en uygun 30 konut projesi! 75 bin TL'ye!

Çocuklu aileler için en uygun 30 konut projesi! 75 bin TL'ye!

Son yıllarda yapılan konut projeleri çocuklu aileler arasında oldukça revaçta. Özellikle çocuklu aileleri hedefleyen bu projelerin çoğu, sosyal imkanları ve çocuklara has özel bölümleriyle ailelerin birçok ihtiyaçlarına aynı anda cevap verebiliyor



Çocuk odası, evebeyn banyosu gibi daire içlerinde çocuklara ayrılan özel bölümlerin yanı sıra oyun- spor alanları, parklar, yüzme havuzları, eğlence mekanları ve kreşler projelerin çoğunda mevcut. Çocuklu aileleri çekmek isteyen inşaat şirketleri sundukları sosval imkan ve donatılarla fark yaratmaya çalışıyorlar. Övle ki bazılarında kreş ve anaokuluna ek olarak lise eğitimi imkanı sağlanıyor. Çocuklar için hobi ve sanat odalarından, çocukların bedensel ve zihin gelişimine hitap eden özel oyun alanlarına, doğayla iç içe büyümelerini sağlayan özel peyzaj tasarımlı yeşil alanlardan, doğum günü kutlaması yapabilecekleri kulüp binalarına kadar gibi birçok tesis sunuluyor. Aralarında çocuklar için tenis, yüzme, dans ve plates dersleri verenler de var. Çocuklu ailelere hitap eden konut projeleri araştırdık. İşte tam çocuklu ailelere için 30 konut projesi...

BOSPHORUS CITY
Sinpaş GYO'nun Küçükçekmece'de inşa ettiği toplam 2 bin 796 konutluk Boğaziçi temalı Bosphorus City, çocuklara yönelik sosyal yaşam alanlarıyla dikkat çekiyor. 246 bin metrekarelik alan üzerinde kurulan projede, çeşitli yaş gruplarına yönelik birçok donatı mevcut. Projede yer alan çocuk oyun alanları projenin konsepti doğrultusunda, Boğaziçi mekanlarını çağrıştırıyor. Bosphorus City'de çocuklara oyunu beş duyuyla yaşatacak alanlar oluşturulmuş. Proje içinde yer alan Duyu Parkı; görme, işitme, tatma, koklama ve dokunma duyularına hitap ediyor. Özellikle engelli çocukların 5 duyusuna hitap etmesi amaçlanan parkta; işitme duyusu için fıskiye, dokunma duyusunu yaratan saman, kum, çakıl gibi farklı malzemeden yürüyüş yolları, koklama duyusu için piknik masalarında dokunulduğunda koku yayan bitkiler, tat duyusu için ise meyve ağaçları yer alıyor. Yine proje kapsamında uygun görülen yerlerde arazi plastiği çocuk oyun alanlarına göre hareketlendirilmiş. 'Yedi Tepeli İstanbul" olgusundan yola çıkılarak, tepecikler oluşturulmuş ve çocuk oyun alanlarının bir kısmı bu tepeciklere entegre edilmiş. Su gibi cazip öğeler de oyun oynamak ihtiyacının giderilmesine yönelik tasarıma dahil edilmiş. Proje içerisinde yapılan anaokulu için ise Bahçeşehir Kolejleri ile anlaşma imzalanmış. Projenin ilk etabında yer alan yer alan anaokulu için Bahçeşehir Koleji bu ay kayıt almaya başlayacak ve yaklaşık 100 çocuğa eğitim hizmeti verecek. Anaokulunda Bahçeşehir Koleji'nin fiyatları geçerli olacak. Net fiyatlar önümüzdeki günlerde belli olacak. 246 bin metrekarelik alanıyla halihazırda inşaatı devam eden en büyük projeler arasında yer alan Bosphorus City, kapsamında 26 bin metrekare büyüklüğünde, 720 metre uzunluğunda boğaz, 2 boğaz köprüsü, geleneksel ve modern mimari ile yorumlanan Boğaz'ın yalıları bulunuyor. Ayrıca projede Ortaköy, Beylerbeyi, Rumeli Hisarı, Kandilli, Emirgan, Kanlıca, İstinye, Yeniköy ve Paşabahçe gibi seçkin boğaz semtleri yeniden yorumlanıyor. İstanbul Boğazı'ndaki gibi köprülerden biri Ortaköy Meydanı ile Beylerbeyi arasında, diğeri de Anadolu Hisarı meydanı ile Rumeli Hisarı meydanı arasında yer alıyor. Projede, 1+1'den 5+2'ye kadar toplam 95 farklı ev tipi bulunuyor. 60 ile 645 metrekare aralığında değişen büyüklükte daire seçenekleri mevcut.

SOYAK PARK APARTS: 
Soyak'ın 2010 yılının Ekim ayında İstanbul'da satışa sunduğu Halkalı'daki Soyak Park Aparts'da çocuklar kendileri için tasarlanan özel oyun alanlarında keyifli zamanlar geçirme olanağına sahip olabiliyor. Yüzme havuzları ve çim güneşlenme teraslarının yanı sıra, Soyak Siesta'nın özel peyzaj tasarımı da çocuklara doğayla iç içe yaşama imknı sunuyor. Projede çocuklar için açık yüzme havuzu ve çocuk havuzu, her havuzun yanında ise kapalı çocuk alanları bulunuyor. Projedeki çocuk havuzu, 66 metrekare büyüklüğünde ve 50 santimetre derinliğinde. Sosyal tesislerdeki kapalı ve açık oyun alanları ise, 200 metrekare büyüklüğünde. Sosyal tesis kapsamında kapalı çocuk oyun alanın yanı sıra site içerisinde açık çocuk oyun alanı, membran gölgelik, oturma alanları, süs havuzu, süs havuzu yüzeyinde yer alan köprü şeklindeki yürüyüş alanları bulunuyor. Çocuklar bu donatıların hepsinden ücretsiz olarak faydalanıyor. 2 bin 200 konutluk Soyak Park Aparts projesinin bin 121 dairelik ilk iki etabı geçtiğimiz yılın ekim ayında satışa sunuldu. Soyak Park Aparts projesi, stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1 gibi farklı daire tipleri, bahçeli ve dubleks kent evi seçenekleriyle dikkat çekiyor. Toplam 4 etap ve 2200 konuttan oluşan projenin satışa sunulan 1121 konutluk ilk etabının yüzde 50'si satıldı. Soyak Park Aparts'da müşteri odaklı ödeme planına göre, daire fiyatları 79 bin TL ile 301 bin 500 TL arasında değişiyor. Projenin tamamının Nisan 2013'te tamamlanması planlanıyor.

SOYAK SIESTA: Soyak'ın  İzmir  Karşıyaka'daki yer alan ve 2 bin 250 konutluk Soyak Siesta projesinde çocuklar için özel olarak tasarlanmış 400 metrekarelik alan üzerine kurulu oyun alanları bulunuyor. Projedeki bu olanaklardan her yaştaki çocuklar ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Toplam dört etaptan oluşan Soyak Siesta'nın geriye kalan son iki etabının satışlarına Şubat 201 l'de başlanması hedefleniyor. İlk iki etabının Mart'ta, 3'üncü etabın 2012 yılının yine Mart ayında ve 4'üncü etabın ise Kasım 2012'de sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. Projede, 1+1 ve 3+1'e kadar çeşitli büyüklükte daireler yer alıyor. Fonksiyonel salon ve yaşam alanları sunan proje, İzmir çevre yoluna direkt bağlantı olanağı, metro ve alışveriş merkezlerine yakınlığıyla kolay ulaşım imkanı sağlıyor. Sosyal olanaklar açısından da zengin olan projede; spor alanları, yüzme havuzları, sosyal tesisler ile açık-kapalı otoparklar bulunuyor. Projede daire fiyatları, l'inci ve 2'nci etapta 133 bin 900-221 bin 300 TL, 3'üncü etapta 136 bin 700-427 bin 900 TL, 4'üncü etapta ise 111 bin 600-465 bin 500 TL arasında yer alıyor.

AĞAOĞLU MY WORLD EUROPE
Ağaoğlu'nun İstanbul Avrupa Yakası'ndaki en büyük projesi olan My World Europe, Başakşehir'in Ayazma bölgesinde Olimpiyat Stadı'na komşu 200 dönümlük bir arazi üzerinde yükselecek. Toplamda 3 bin 100 konutun yer aldığı My World Europe, Pool Residence, Arena Residence, Golf Residence ve Villa bölümlerinden oluşuyor.

Ağaoğlu, bu projede doğalgazla çalışan bir elektrik santrali kurarak My World Europe projesinin ihtiyacı olan tüm elektriği projenin içerisinde üretiyor olacak. Golf ve alışveriş merkezi arena projenin ön plana çıkan özellikleri. Projede çocuklara yönelik birçok sosyal donatı yer alıyor. My World Europe'ta büyüklükleri 70 metrekareden başlayan 1+1 daireler, 94 metrekareden başlayan 2+1 daireler, 156 metrekareden başlayan 3+1 ve 190 metrekareden başlayan 4+1 daireler olmak üzere tam 26 farklı tipte konut yer alıyor. My World Europe'ta 10 adet de ikiz villa bulunuyor. My World Europe'ta daire fiyatları 1+1 konutlarda 161 bin 850 TL'den başlıyor ve çok geniş teras bahçelerine sahip teras konutlarında 846 bin 850 TL'ye kadar artış gösteriyor.

VARYAP GRAND TOWER
Varyap Meridian'ın, 61 katla Türkiye'nin en yüksek binası Varyap Grand Tower'da dairelerin satışına başlandı. Projenin merakla beklenen üçüncü etabı Varyap Grand Tower'da, 40 metrekarelik stüdyodan, 5+1'e kadar, her biri kendi içinde özel tasarımlı pek çok konut seçeneği bulunuyor.

Varyap Grand Tower'daki dairelerin yüzde 80'inde, 5 ile 24 metrekare arasında değişen büyüklükte kat bahçeleri yer alıyor. 38 teraslı daire bulunan Varyap Grand Tower'da, teras büyüklükleri 4 ile 65 metrekare arasında değişiyor. Varyap Meridian'ın birinci etap satışlarının yüzde 100'ünün tamamlandığını, ikinci etapta ise son dairelerin saüşınm devam ettiğini belirten Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, "Varyap Meridian üç etapta tamamlanacak. İlk daireler sahiplerine 2011 yılının son çeyreğinde, Varyap Grand Tower ise 2012'nin son çeyreğinde teslim edilecek" diyor. Süleyman Varlıbaş'ın verdiği bilgiye göre, Varyap Meridian'ın 61 katlı kulesi Varyap Grand Tower'daki stüdyo ile 5+1 arasındaki dairelerin satış fiyatları; 307 bin ile 1 milyon 906 bin TL arasında değişecek.

ESTON ŞEHİR: Bahçeşehir'de toplamda 2 bin 800 konuttan oluşan ve 'en büyük bahçeli ev projesi' kopseptiyle lanse edilen Eston Şehir; geniş bahçeleri, ortak yeşil alanları, havuzu ve sosyal tesisleriyle çocuklu aileler için geniş olanaklar sunuyor. Çocuklar, site içerisinde güvenle arkadaşlarıyla gün boyu keyifle vakit geçirebiliyor, projede yer alan kafelerde doğum günlerini kutlayabiliyor, arkadaşlarını ağırlayabiliyorlar. Proje kapsamındaki dairelerin dizaynında da çocuklar unutulmamış. Çocukların kendi kişisel alanlarını oluşturabilecekleri çocuk odaları ve özel giyinme bölümleri bulunan ebeveyn odaları da yer alıyor. Yapımı 2017 yılma kadar farklı kısımlar halinde devam edecek projede, 1+1'den 5+2'ye kadar farklı büyüklüklerde daire seçenekleri bulunuyor. Eston Şehir projesinde apartman daireleri 169 bin TL ile 342 bin TL, villalar ise 488 bin TL ile 917 bin TL fiyat aralığında satışa sunuluyor. Şu anda satışta olan 3-4'üncü kısımların teslimi 2011 yılında, 5'inci kısmın ise 2012 yılında gerçekleşecek.

ESTON DENİZ EVLERİ: Yakuplu'da 1,5 kilometrelik sahili ve marinasıyla dikkat çeken Eston Deniz, özellikleri itibariyle çocuklar için birçok imkan sunuyor. Çocuklar Eston Deniz projesinde, deniz kenarında özgürce koşup oynayabiliyor, dört mevsim denizin tadını çıkarabiliyorlar. Havuz ve sosyal tesislerden ücretsiz yararlanabiliyor. Farklı daire seçeneklerinin yer aldığı projede çocukların kendi kişisel alanlarını oluşturabilecekleri çocuk odaları ve özel giyinme bölümleri bulunan ebeveyn odaları da bulunuyor. Toplamda 5 bin 359 konuttan oluşacak Eston Deniz, bölümler halinde inşa ediliyor. İlk önce tamamlanan Yakamoz Evleri'nde yerleşimin başladığı projenin Kalyon Evleri l'nci etap evleri 31 Mart, 2'nci etap evleri 30 Eylül ve 3 etap evleri ise 31 Aralık 2011 tarihinde teslim edilecek. 1+1'den 5+2'ye kadar birçok dairi seçeneklerinin yer aldığı projede, Apartman daireleri 207 bin TL ile 381 bin TL, villalar ise 459 bin TL ile 1 milyon 21 bin TL fiyat aralığında değişiyor.

AURA DELUXE RESIDENCE Propa'nın Kartal'daki 195 konutluk Aura Deluxe Residence projesinde yer alan dairelerde çocuklara özel birçok bölüm yer alıyor. Aura'da 2+1 ve 3+1 dairelerde çocuk odaları ve ebeveyn banyosu bulunuyor. Çocuk yatak odası minimum 12 metrekare olarak tasarlanmış. Sosyal donatılar açısından da çocuklara geniş seçenekler sunulan projede,  çocukların özgürce oynayıp spor yapma imkanı bulabilecekleri birçok donatı var. Aura Club ismiyle hizmet verecek sosyal donatıların yer aldığı projede, çocuklara uygun olanlar; çocuklar için özel açık yüzme havuzu, tenis kortu, basketbol ve voleybol sahası, yürüyüş ve bisiklet parkuru ile çocuk oyun alanları bulunuyor. Daire sahiplerinden tüm bu hizmetler için hiçbir ek bedel alınmıyor. Çocuklar tamamen ücretsiz olarak istedikleri zaman oyun alanlarında sitedeki arkadaşları ile oyun oynayabiliyor havuzdan ve diğer spor alanlarından yararlanabiliyor. Çocuk havuzu 6 yaş ve üzeri çocuklar için uygun. 24 saat güvenlik hizmetinin olması nedeniyle sitedeki oyun alanlarında daha küçük çocuklar da oynayabiliyor. Zemin+16 katlı iki blokta toplam 195 daireden oluşan Aura Deluxe Residence'da, farklı ihtiyaç ve .zevklere yönelik olarak 48 metrekarelik stüdyo daireler, 61-73 metrekare arasında 1+1'lerve 104-150 metrekare arasında 3+1'ler bulunuyor. Projede özel bahçeli olarak tasarlanan 4 adet 1+1 ve 2+1'lerin kendilerine özel 40-70 metrekare arasında değişen bahçeleri de var. İnşaatına Mayıs 2010'da başlanan projenin 2011 yılı sonunda teslim edilmesi planlanıyor.

SARIYER PARK EVLERİ
Propa'nın Sarıyer'de bulunan 26 dubleksli butik projesi Sarıyer Park Evleri'nde, tüm evlerde çocuk odaları ve tüm yatak odalarının kendi banyoları bulunuyor. Sosyal donatılar açısından da çocukların ihmal edilmediği projede, çocuklara yönelik ücretsiz açık yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, peyzajlı yeşil alanlar mevcut. Kasım 2010'da tamamlayarak ev sahiplerine teslim edilen projede 190 ila 280 metrekare arasında değişen üç adet bahçe ve çatı dubleksleri hala satışta. Daire fiyatları 600 bin ile 750 bin dolar arasında değişiyor. Projeye 100 metre mesafede Özel Mürüvvet Evyap Okulları, 1 kilometre mesafede ise Sarıyer Doğa Koleji ve pek çok devlet okulu bulunuyor.

BLOX HALİÇ
Kağıthane'de 92 daireden oluşan Blox Haliç projesinin ikinci etabında, çocuk odaları ve evebeyn banyoları bulunuyor. Efektif Gayrimenkul tarafından yapımı süren ve 2+1'den 5+1 çatı dubleksi tipine kadar birçok daire seçeneğinin sunulduğu projede, 5 bahçe katı küçük daireler dışında projedeki tüm dairelerde çocuk odaları, ebeveyn banyo ve özel giyinme odası var. Çocuk odaları ortalama 8-12 metrekare arasında değişiyor. Projede ayrıca çocuklar için özel olarak hazırlanan kapalı çocuk oyun alanı mevcut. Özellikle 0-11 yaş aralığı çocuklara yönelik oyun araç ve gereçlerinin yer aldığı kapalı oyun alanının yanı sıra açık 180 metrekarelik alanı kapsayan açık yüzme havuzu da çocukların spor aktiviteleri için uygun bir ortam sunuyor. 2'nci etabı Nisan 2011'de sahiplerine teslim edilecek projede, Kalan dairelerin satış fiyatı 340 bin ile 650 bin TL arasında değişiyor. Blox Haliç'te kapalı çocuk oyun alanları dışında fıtness center, saunalar, açık yüzme havuzu ve kafe gibi genel sosyal alanlar da mevcut.

ÇENGELKÖY'DE MESA
Mesa İnşaatın Çengelköy'de yer alan 298 konutluk Mesa projesinde bazı daire tiplerinde ebeveyn ve genel banyoların yanı sıra, çocuk odalarında da banyo bulunuyor. 1+1 daireler hariç farklı birçok tipteki dairelerde çocuk odaları mevcut. Sitede, çocukları doğayla buluşturan 82 dönümlük bir yeşil alan bulunuyor. Tamamıyla çocuklara özel Çocuk Kulübü'nün bulunduğu Çengelköy'de Mesa'da, yeşil alan ve oyun alanları, çeşitli spor sahaları-salonları, açık ve kapalı yüzme havuzları, çocuk havuzları gibi birçok tesis çocuklara ücretsiz olarak sunuluyor.

Kendi enerjisini ısı pompaları, rüzgar gülü ve güneş panelleri vasıtasıyla karşılayacak sosyal tesis ve bazı atık suların arıtılarak tekrar kullanılabileceği bir sistemin bulunacağı projede, tüm bu çalışmalar, tesiste yarı saydam ve öğretici bir şekilde yer alacak. Çocuklara çevre bilinci aşılamayı hedefleyen projede, gözlemlenebilen noktalarda, yapılan işlemleri açıklayan metinler bulunacak. Satışların devam ettiği projede, daireler, Nisan 2011'de teslim edilecek. Dairelerin fiyat aralığı 700 bin TL ile 2 milyon 50 bin TL.

PARKORAN KONUTLARI
Mesa'nın Ankara'da bulunan bin 832 konutluk ParkOran Konutları'nda çocuk odalarının yanı sıra  1+1 ve 2+1 daireler haricindeki diğer daire tiplerinde ebeveyn banyosu, olanağı var. Projede ayrıca çocukların motor ve zihin gelişimlerini destekleyecek farklı oyun alanları bulunuyor. Sosyal tesislerdeki kapalı ve açık yüzme havuzunda çocuk havuzları mevcut. Fitness salonu, basketbol ve tenis sahasının yanı sıra bisiklet yolu çocuklara dilediğince spor yapabilme imkanı sunuyor. Sitenin büyüklüğünün yanı sıra peyzaj ve bitkilendirmesiyle de dikkat çeken yeşil alanı, çocuklara oldukça zengin bir doğal ortam sunuyor.

Mevcut olan tüm olanaklardan çocuklar dahil tüm site sakinleri ücretsiz olarak faydalanabiliyor. 31 katlı, toplam 12 adet A ve B blok ile 7 katlı, toplam 5 adet C ve D tipi bloklardan oluşan bin 832 konutluk projenin 16 dönümlük inşaat alanına karşın, 130 dönümü açık alan olarak düzenlenmiş. Yaklaşık 800 ailenin yaşama başladığı proje, halen satışta. Proje etaplar halinde yürütülüyor ve hemen teslim daireler de mevcut. Satıştaki bazı dairelerin en son teslim tarihi ise Aralık 2012. Projedeki dairelerin fiyat aralığı 277 bin TL ile 1 milyon 552 bin TL civarında.

MESA ÇAMLIPARK EVLERİ
Mesa'nın Ankara'da Eskişehir Yolu üzerinde toplam 136 daireden oluşan Mesa Çamlıpark Evleri projesinde, çocuk odalarına ek olarak ebeveyn banyoları da mevcut. Sitede yürüme yolları, açık spor alanları, çocuk oyun bahçeleri gibi tesislerin yanı sıra fıtness yapılabilecek bir merkez yer alıyor. Tüm olanaklardan ücretsiz olarak yararlanılabiliyor. Halen satışların devam ettiği projede, daireler hemen teslime hazır halde bulunuyor.

GÜNEŞLİ KONUTLAR
Mar Yapı tarafından Güneşli'de inşa edilen Güneşli Konutlar projesinde, daire tipi ve büyüklüklerine göre çocuk odalarıyla ebeveyn banyolu yatak odaları mevcut. 5 blokta 305 konuttan oluşan projede, ayrıca çocuk oyun parkı, açık-kapalı yüzme havuzları, basketbol, tenis sahalarıyla yeşil alanlar yer alıyor. Açık-kapalı yüzme havuzu ile spor tesisinden ücretsiz olarak yararlanabilecek. 62 ile 220 metrekare arasında daire seçeneklerinin bulunduğu projede, fiyaüar 153 bin ile 379 bin TL arasında değişiyor. Anahtar teslimlere 2011 Mayıs ayı itibarı ile başlanacak. Güneşli Konutlar projesinde, içinde kapalı yüzme havuzu, sauna, fin hamamı, fıtness ve vitamin bar, cafe gibi donatıların bulunduğu iki Club House mevcut. Ayrıca yürüyüş parkuru, basket, voleybol, tenis kortu ve açık yüzme havuzu da site donatıları arasında.

SOLARKENT
Aydınlı Grup'un ilk projesi olan Esenyurt'taki Solarkent'te, çocuklu aileler için oyun alanları, kreş, anaokulu, tenis, basketbol ve futbol sahaları, yüzme havuzları, spa, fıtness center, geniş yeşil alanlar gibi birçok olanak mevcut. Anaokulu ve kreş konusunda Okyanus Koleji'yle anlaşma imzalanmış. Site içindeki kreş ve anaokulu sayesinde aileler hem çocuklarıyla daha fazla vakit geçirebilme imkanı bulabiliyor hem de servis giderlerinden de kurtulmuş oluyorlar. 28 dönüm üzerinde yer alan Solarkent, 30 katlı 4 blok halindeki toplam 866 adet konuttan oluşuyor.

Türkiye'nin güneş enerjisiyle elektrik üreten ilk konut projesi olarak lanse edilen Solarkent'te solar panellerle üretilen elektrikle minumum aidat taahhüt ediliyor. Ayrıca Solarkent'te 70 tonluk yağmur suyunu depolama sistemi ile yağmur suyu biriktiriliyor. Projede iki yüzme havuzu, fitness center Spa, Türk hamamı, cafe&bistro, basketbol ve voleybol sahaları, mini futbol sahası, tenis kortu, site içi yürüyüş parkuru, dinlence alanları, gündelik alışveriş mekanları gibi birçok bölüm bulunuyor.

ROYAL TERAS EVLER
Kuryap ve Royal İnşaat'm Kurtköy- Formula-1 Yolu üzerinde yapımına yeni başladığı Teras Evleri'ndeki dairelerde çocuk odası, yatak odası, evebeyn banyosu (jakuzzili), giyinme odası mevcut. Proje kapsamındaki villalarda ise çocuk odası (banyolu-hidromasajlı duş), evebeyn odası (jakuzzili), giyinme odası bulunuyor. Toplam 224 konutun yer aldığı projede, çocuklar ve yetişkinler için tenis, yüzme, dans ve plates dersleri veriliyor. Ayrıca çocukların yararlanabilecekleri bir hobi odası var. Proje yüzme havuzu, tenis kortları, fitness center gibi çeşitli sosyal donatılar da yer alıyor. Sosyal tesislerin kullanımı ücretsiz. Dairelerin tamamı anahtar teslim aşamasında olan Teras Evler'de, 3+1(128-156 metrekare), 1+1 (71 metrekare) 88 dairenin satışı devam ediyor. Dairelerin fiyatları 166 ile 450 bin dolar, villalarınki ise 760 bin ile 1 milyon dolar arasında değişiyor.

ROYAL PARK RESIDENCE
Kuryap ve Royal'in Kurtköy'de yine aynı mevkide, Formula-1 Yolu üzerinde villa ve apartman dairesi olarak inşa ettiği Royal Park Residence'da, çocuk odası, yatak odası, evebeyn banyosu (jacuzzili) ve giyinme odası yer alıyor. Villalar ise çocuk odası (banyolu-hidromasajlı duş), evebeyn odası (jakuzzili) ve giyinme odası yer alacak şekilde tasarlanmış.

Bu projede de tıpkı diğerinde olduğu gibi ücretsiz olarak faydalanılan çocuk parkı, yüzme havuzu, tenis kortları, fitness center bulunuyor. Çocuklar ve yetişkinler için burada da tenis, yüzme, dans ve plates dersleri veriliyor.  Çocukların yararlanabilecekleri hobi odasının benzeri mevcut.

72 villa ve 64 apartman dairesinden oluşan ve satışların devam ettiği projede, şu an 11 villa ve 42 daire boş durumda. 3+1 daireler net 182 metrekare,  2+1 daireler net 140 metrekare. Villalar iki tipten oluşuyor. Üç katlı (bodrum katlı) villalar 418 metrekare, iki katlı villalar 270 metrekare. Villaların hepsi yaklaşık 700 metrekare civarında bahçe alanına sahip.

INLIFE KONUTLARI
Dündar İnşaatın Ataşehir'de yükselen 211 dairelik İnlife Konutları'nda, çocuk odası, ebeveyn odası ve ebeveyn banyosu bulunuyor. Daireler dekorasyonlu olarak teslim ediliyor.
Site içinde yaşayan  tüm çocukların ücretsiz faydalanabilecekleri açık alan olarak çocuk oyun parkı, basket sahası, tenis kortu, kapalı alan içinde ise açık-kapalı yüzme havuzu, oyun odaları, doğum günü kutlaması yapılabilecek kulüp binaları bulunuyor. Sosyal tesis içindeki tüm aktivitelerden her yaş grubundaki çocuklar faydalanabiliyor. Kapalı alanların büyüklüğü 750 metrekare civarında, açık alanlar ise bin 200 metrekareye yakın büyüklükte bulunuyorlar. İnşaatına Ocak 2010'da başlanılan proje, Mayıs 2012'de teslim edilecek. Satışların başladığı projede, 1+1,2+1, 3+1, bahçe ve teras kullanımlı daireler bulunuyor. Dairelerin metrekare fiyatı ortalama 4 bin 500 TL ile 5 bin TL arasında değişiyor.

Fİ-SİDE
3 bin 223 konut ve 20 bin metrekare ticari alandan oluşan Fi-Side'de 2+1 ve 3+1 dairelerin tamamı evebeyn banyolu. Fi Yapı tarafından Bahçeşehir'de hayata geçirilen proje ayrıca kreş, çocuk parklarının yanı sıra açık ve kapalı yüzme havuzu, sauna, hamam, fıtness center, squash, tenis kortu, basketbol sahası, hayvanat bahçesi, amfi tiyatro, sinema, botanik bahçe ve alışveriş merkezi gibi donatılar yer alıyor. 1+1, 2+1, 3+1 tipte 66-190 metrekare arasında değişen büyüklükte dairelerin yer aldığı proje, Mayıs 2012 tarihinde teslim edilecek. Daire fiyatları ise şöyle: 1+1 daireler, 105 bin ile 190 bin TL aralığında, 2+1 daireler 155 bin ile 215 bin TL, 3+1 daireler ise 295 bin ile 365 bin TL aralığında değişiyor.

DELUXIA
Teknik Yapı'nın 2010'a Batı Ataşehir'de hayata geçirdiği toplam 702 dairelik Deluxia projesinde 2+1 ve daha büyük dairelerde çocuk odası yer alıyor. 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 tipinde, daire seçeneklerinin yer aldığı projede, çocuklar için Çocuk kulübü, çocuk havuzu, basketbol sahası, çocuk parkı ve oyun alanı yer alıyor. Çocuklar için yapılan her türlü sosyal tesis ücretsiz.
23 bin 200 metrekarelik arsa üzerinde yer alacak projede 482 dairelik Deluxia Palace ve 220 dairelik Deluxia Suites'ten oluşuyor. Projede, 167 ile 256 metrekare arasında değişen 11 de adet ticari ünite bulunuyor. 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 tipinde daire seçeneklerinin yer aldığı Dekutia'daki dairelerin 228'i stüdyo, 315'i 1+1, 112'si 2+1 ve 44'ü , 3+1 tipinde ve 3'ü de 4+1 dubleks olarak tasarlanmış. Proje büyüklüğü 275 milyon TL olan Deluxia'daki dairelerin teslim tarihini Mart 2012 olacak.  Deluxia Palace'da stüdyo (brüt 37,65 metrekare) daireler, 163 bin 400-195 bin 300 TL, 1+1'ler (brüt 67,07 metrekare) 284 bin 100-340 bin 500 TL, 2+1'ler (brüt 98,62 metrekare) 391 bin 200- 491 bin 800 TL, 3+l'ler(brüt 131,23 metrekare) ise 525 bin 800-586 bin 800 TL arasında satılıyor. Deluxia Suites'deki stüdyo tipi dairelerin fiyatı (brüt 39,80-47,75 metrekare) 191 bin 500- 246 bin 600 TL arasında değişiyor. Deluxia Palace'ta açık alanlarda güneşlenme platformu hariç yaklaşık 300 metrekare büyüklüğündeki açık yüzme havuzu, yürüyüş ve koşu parkuru, site lokali bünyesinde barındıracak.

UPCITY RESIDENCE
Teknik Yapının Kartal-Uğur Mumcu'da inşa ettiği Upcity Residence projesinde çocuklar için çocuk parkı, oyun alanı bulunuyor. Toplam 281 daireden projede, stüdyo, 1 + 1 ve 2 + 1 seçenekleri yer alıyor.  Daire tiplerine göre dağılım ise 48 adet stüdyo, 179 adet 1 + 1 ve 54 adet 2 + 1 şeklinde olacak. Stüdyo daireler( brüt 33.07-37.87 metrekare) 71 bin 500 ile 77 bin 100 TL aralığında satılıyor.   1+1'lerin (brüt 51.70-64.77 metrekare) fiyatı 115 bin 100 ile 162 bin TL, 2+1'lerin (brüt 86.28-98-04 metrekare) ise 203 bin 700-226 bin 500 TL. Toplam 11 bin 378 metrekare alana sahip Upcity Residence projesinin 9 bin 132 metrekarelik bölümü yeşil alana ayrılırken rezidans olarak planlanan iki blok bin 617 metrekarelik alan üzerinde yükselecek. Aydos Ormanı'nın eteğinde yer alacak projenin yeşil alan olarak ayrılacak kısımlarda 159 metrekarelik açık havuz ile basket sahası, yürüyüş yollarıyla birlikte spor alanları olacak. Projede yer alacak olan sauna, toplantı odası, revir, masaj odası, fitness, aerobik, aletli jimnastik, masa tenisi gibi sosyal aktiviteler ise blokların altında yer alacak.

UPTWINS DELUXE RESİDENCE
Teknik Yapı'nın Kartal'daki 312 konutluk Uptwins Deluxe Residence projesinde, çocuk için park ve oyun alanları bulunuyor. İki yüksek blok ve tek katlı ticaret merkezinden oluşacak projede, 60 metre yüksekliğindeki iki blokta bulunan dairelerin 240 tanesi 1+1, 60 tanesi stüdyo ve 12 tanesi ise 2+1 tipinde olacak. Stüdyo dairelerin büyüklüğü 38-55 metrekare, 1+1 daireler 55-56 metrekare, 2+1 tipi daireler ise 112-128 metrekare büyüklüğe sahip. UpUvins Deluxe Residence'ın Eylül 2011'de tamamlanması planlanıyor.

TERRACE BAHÇE
İnanlar İnşaat'ın Sarıyer Çayırbaşı mevkinde yer alan 76 konutluk Terrace Bahçe projesinin iç mekanlarının hepsinde çocuk odası, çocuk odasına yakın bir banyo ve ebeveyn banyosu bulunuyor. Projede çocukların ve gençlerin de kullanabilecekleri özel peyzajlı bahçe, açık yüzme havuzu ve güneşlenme terası ile fitness center yer alıyor.
Butik bir site şeklinde tasarlanan Terrace Bahçe'de metrekareleri 56 ile 258 arasında değişen 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 tipte 14 farklı daire seçeneği var. Dairelerin metrekare fiyatları 4 bin TL civarında. Satışların devam ettiği projede, ev sahiplerine bir ay sonra daireler teslim edilmeye başlanacak.

SELENIUM TWINS
Aşçıoğlu'nun Fulya'da 60 daireden oluşan ve halen satışta olan bir dairesinin kaldığı Selenium Twins projesinde, bahçe ve çatı dublekslerinde çocuk odası ve oda içinde banyosu bulunuyor. Bahçe katlarının kendine özel geniş bahçe kullanımı, çatı dubleksinin de teras kullanımı yer alıyor. Projede tüm çocuklara yönelik bir oyun odası, yeşillikler içinde oyun parkı, yüzme havuzu ve çok amaçlı spor sahası var. Sosyal tesisler için herhangi bir bedel ödenmemekle birlikte, sadece daire sahiplerine ve misafirlerine özel olarak tahsis edilmiş. Satışı devam eden 276 metrekare çatı dublekslerinin fiyatı 1 milyon 750 bin dolar. Bir yıl önce yaşamın başladığı projenin dış cephesi özel bir mimariye sahip, ahşap kaplama kullanılmış olup, pencereler boydan boya cam olarak tasarlanmış.

TERRACE LİDO
Büyükada'da İnanlar İnşaat tarafından inşa edilen 30 konutluk Terrace Lido, açık yüzme havuzu, güneşlenme terası, fitness center, özel peyzajlı bahçe, bisiklet park alanı, konumu ve lokasyonuyla büyüklerin yanı sıra çocuklara da hitap ediyor. Büyüklükleri 89 ila 130 metrekare arasında değişen, deniz manzaralı dairelerde, çocuk odası, çocuk odasına yakın bir banyo ve ebeveyn banyosu bulunuyor. 2011 sonunda teslim edilecek projede, dairelerin metrekare fiyatları, 5 bin dolar civarında.

AVLU 138:
Yine İnanlar İnşaat imzasını taşıyan birbirine bağlı dörder katlı iki blokta toplam 40 daireden oluşan Avlu 138 projesinde dairenin büyüklüğüne bağlı olarak, bir çocuk odası, çocuk odasına yakın bir banyo ve ebeveyn banyosu yer . Levent-Maslak hattında bulunan projede şehrin içinde oluşu ve popüler mekanlara yakınlığı nedeniyle sosyal yaşam alanı özellikle oluşturulmamış ama çocuklar da ihmal edilmemiş. Avlu 138'in özel peyzajlı avlusu, projenin sakin yüzüne bakmak isteyenler ve çocuklar için oluşturulmuş. Proje, 1+1, 2+1 ve 3+1'lik seçenekleriyle normal daireler ve çatı dublekslerinden oluşuyor. Ortalama metrekare fiyatları, 4 bin TL. Satışların devam ettiği proje 1.5 ay içinde teslim edilecek.

NAR KULE
Tepe İnşaat Maltepe'de Narcity projesinin hemen bitişiğindeki arsaya butik konseptli Nar Kule projesine başladı. 27 katta toplam 108 konuttan oluşacak proje satışa sunuldu. Projede 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri bulunurken daire fiyatları 330 bin TL ile 545 bin TL arasında değişiyor. 2+1 büyüklüğündeki daireler; 330 ile 435 bin TL, 3+1 daireler ise 395 bin ile 545 bin TL aralığında satışa sulundu. Tepe İnşaat Genel Müdürü Atilla Kemal Oğuz, ortalama 25 milyon TL yatırımla hayata geçirilecek projedeki tüm dairelerin birinci kattan itibaren Adalar manzarasını göreceğini kaydetti. Projenin 2011 yılı sonunda tamamlanarak ev sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor. 11 bin 571 metrekare alan üzerine inşa edilecek projede açık yüzme havuzu, fitness, çocuk oyun alanı, sauna gibi sosyal mekanlar da planlanıyor.

DUMANKAYA MODERN
Bahçeşehir'de yer alan 716 konutluk Dumankaya Modern'de açık çocuk oyun alanlarının yanı sıra çocukların da kullanabileceği hobi ve sanat odaları yer alıyor. Proje kapsamındaki oyun alanları peyzaj ve yeşil alanlar içinde uygun yerlere konumlandırılmış üstü açık alanlar olarak yer alıyor. Dumankaya İnşaat'm tarafından yapılan projede, 35 metrekare stüdyodan 139 metrekare 3+1'e kadar daire mevcut.. Daire satışlarının devam ettiği projede teslim tarihi Ekim 2012.

UKRA CİTY
Ukra İnşaat'ın yeni projesi Ukracity, Esenyurt ve Beylikdüzü'nin tam ortasında inşa ediliyor. Proje, 32, 35, 36 ve 40 katlı 7 bloktan meydana geliyor. Projede toplam 2 bin 500 konut ve 40 adet işyeri yer alacak. Çocuklara yönelik oyun alanlarının yer aldığı kracity projesinde alanları 63 ile 75 metrekare arasında değişen 1+1 konutların fiyatları 75 bin TL'den başlıyor, 114 bin TL'ye kadar yükseliyor. Alanları 113 ile 124 metrekare arasında değişen 2+1'ler 135 bin TL ila 165 bin TL'ye, alanları 160 metrekare olan 3+l'lerise211 bin TL ila 255 bin TL'ye satılıyor. Çocuklara yönelik birçok değişik sosyal donatının yer aldığı projede konut teslimlerinin ise 2012 yılının Aralık ayında yapılması planlanıyor.

ELİTE CİTY
İstanbul Anadolu Yakasında bir çok proje gerçekleştiren Şua İnşaat, Halkalı Atakent'te Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı modeliyle 600 konutluk Elite City projesine start verdi. Yaklaşık 170 milyon TL ciro beklenen Elite City'de 61 ile 190 metrekare arasında değişen daireler 2 bin 200 TL'den başlayan metrekare fiyatıyla dün satışa sunuldu. Birbirinden farklı yüksekliğe sahip, Elite City'de 4, 8, 20 ve 30 katlı binalar bulunuyor. Güneş ve yön hesapları yapılarak tasarlanan projede dairelerin güneş ışığından maksimum oranda yararlanması sağlanmış. Çocukların unutulmadığı projede, birçok oyun olanı yer alıyor. 15 ayrı daire tipinin yer aldığı Elit City'de 1+1 daireler 171 ile 240 bin TL, 2+1 daireler 252 ile 316 bin TL, 3+1 daireler 373 ile 428 bin TL, 4+1 daireler ise 712 ile 836 bin TL fiyat aralığından satışa sunuldu. Projenin Aralık 2012'de tamamlanması planlanıyor.
Ekonomist Mortgage


Geri Dön