28 / 03 / 2024

Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar tam gaz devam ediyor!

Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar tam gaz devam ediyor!

8 binanın yıkımı tamamlanırken, kamulaştırma işlemleri tamamlanan diğer binaların yıkımları ise devam ediyor. 123 binanın yıkılacağı birinci etapta 46 bina sahibi ile anlaşma sağlanırken, 24 milyon TL'lik ödeme yapıldı.




Trabzon Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa yaptıkları Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesinde yıkımlar tam gaz devam ediyor. 


Trabzon (anayurt)Trabzon Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa yaptıkları Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesinde yıkımlar tam gaz devam ediyor. Çömlekçi'de vatandaşlarla yapılan görüşmeler sonucu alınan 8 binanın yıkımı tamamlanırken, kamulaştırma işlemleri tamamlanan diğer binaların yıkımları ise devam ediyor. 123 binanın yıkılacağı birinci etapta 46 bina sahibi ile anlaşma sağlanırken, 24 milyon TL'lik ödeme yapıldı. 


Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu etap etap yapılacak Çömlekçi'de kamulaştırılan binaların yıkımlarının sürdürüldüğüne dikkat çekerek, vatandaşlara vaat ettikleri projeleri bir bir gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Başkan Gümrükçüoğlu, "TOKİ ile birlikte yürüttüğümüz en önemli projelerden biri olan Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde fizibilite çalışmaları tamamlandı. 


Halihazır haritalar çıkarıldı. İmar planı yapıldı. Gayrimenkul değerleme çalışmaları bitirildi. Alan üzerinde uygulanacak avan proje tamamlandı. Ada ada yapımı gerçekleştirilecek bu önemli projede vatandaşlarla yapılan görüşmeler neticesinde kamulaştırılan binaların yıkımlarına başlandı. Çömlekçi'de sürdürülen kentsel dönüşüm projesinin birinci etabında 508 hak sahibinden 200'ü ile anlaşma sağlanırken, şu ana kadar 193'üne ödemeleri yapıldı. Toplam 123 binanın kamulaştırılacağı Çömlekçi 1. Etap Kamulaştırma çalışmalarında bugüne kadar 27 milyon 686 bin liralık anlaşma yapılırken bunun karşılığında konutlar dâhil 24 milyon 10 bin liralık ödeme yapıldı. 

Anlaşma sağlanan ve ödemeleri yapılan hak sahiplerinin boşalttığı binaların yıkımları Trabzon Belediyesi ekipleri tarafından sürdürülüyor. Mahkeme sonucunda anlaşma sağlanan yerlerin bedellerinin ödenmesine devam ediliyor." ifadelerini kullandı. 


Anayurt


Geri Dön