19 / 04 / 2024

Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar sürüyor!

 Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar sürüyor!

Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar son sürat devam ediyor. Toplam 688 binanın kamulaştırılacağı Tabakhane 'de bugüne kadar 543 binanın kamulaştırılması tamamlanırken, 338 binanın yıkımı gerçekleştirildi




Trabzon Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar son sürat devam ediyor. Toplam 688 binanın kamulaştırılacağı Tabakhane 'de bugüne kadar 543 binanın kamulaştırılması tamamlanırken, 338 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hak sahiplerine bugüne kadar 114 milyon 837 bin TL ödeme yapıldı. 

TOKİ ile ortaklaşa yaptıkları Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kamulaştırma ve yıkımların büyük bir hızla devam ettiğini belirten Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Trabzon uyguladığı kentsel dönüşüm projeleri ile bir Türkiye örneği olmuştur." dedi. 

Görüşünü aldığımız vatandaşlar ise Tabakhane Kentsel dönüşüm projesinin hızlı bir şekilde yapılmasından oldukça memnun. Vatandaşlar, "Burada kötü görüntü ortadan kalkıyor. Burada yıkılan binaların sahipleri evlerini kendi isteği ile veriyor.  İsteyen parasını alıyor, isteyen ise TOKİ'den ev alıyor. Şehir açılıyor, güzel şeyler oluyor. 

Peyzajının yapılması ile birlikte Tabakhane aslına dönecek. 

Trabzon Belediyesi'ne ve TOKİ'ye teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandılar. 


Anayurt


Geri Dön