25 / 04 / 2024

Trabzon Çömlekçi'de kentsel dönüşüm kapsamında yıkımlar sürüyor!

Trabzon Çömlekçi'de kentsel dönüşüm kapsamında yıkımlar sürüyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKÎ'nin birlikte yürüttüğü çalışma olan Çömlekçi Kentsel Dönüşümü'nde kamulaştırılan binaların yıkımları sürüyor. Trabzon Çömlekçi' de 123 binanın kamulaştırılarak yıkılacağı söyleniyor.



Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanında 117 binanın kamulaştırma işlemleri tamamlandı. Alanda geri kalan 6 binanın kamulaştırılması için değerek mahkeme süreci gerekse ikili görüşmelere devam ediliyor. Bugünde kadar 72 milyon TL kamulaştırma ücreti ödenen alanda kamulaştırılan binaların 28'i bundan önce gerçekleştirilen çalışmalarla yıkılmıştı. Alanda 15 binanın daha yıkım çalışmalarına başlandı. Yaklaşık iki hafta içerisinde yıkılacak olan 15 bina ile birlikte Çömlekçi'de yıkılan bina sayısı 43'e ulaşacak. 


Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanında yapılan çalışmaları değerlendiren Trabzon Büyükşehir detti. Bölgede yıkım faaliyetlerine hız verdiklerini vurgulayan Başkan Giimrükçüoğlu, "Alanda iki hafta içinde 15 binayı daha yıkacağız. Son aşamasına gelinen kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasıyla yıkım işlemleri de tamamlanacak ve hazırlanan projenin uygulamasına geçilecek. Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanı son derece modern bir yaşam alanı olarak Trabzon'a kazandırılacak. 


Karadeniz'den Günebakış


Geri Dön