19 / 04 / 2024

Manisa'da 54 yıllık apartman kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı!

Manisa'da 54 yıllık apartman kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı!

Manisa'da 54 yıllık üç katlı bir apartman, kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı. Belediyenin Deprem Etüd Merkezi ve Yapı Laboratuvarı Sorumlusu Burak Gürol, yapılan çalışmalar sonucunda merkezdeki 99 binanın daha risk altında olduğunu söyledi



Manisa'da 54 yıllık üç katlı bir apartman, kentsel dönüşüm kapsamında devlet desteğiyle yeniden yapılmak üzere yıkıldı. Belediyenin Deprem Etüd Merkezi ve Yapı Laboratuvarı Sorumlusu Burak Gürol, yapılan çalışmalar sonucunda merkezdeki 99 binanın daha risk altında olduğunu söyledi 


ÖZEL BANKADAN KREDİ 

Manisa'daki Sakarya Mahallesi Seyfettin bey Caddesi'nde, 1960 yılında inşa edilen üç katlı bir apartman, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkıldı. 

Binanın, dönüşüm uygulamasından yararlanılarak, devlet desteği ile yeniden yapılacağı belirtildi. Özel bir bankadan alınan kredi ile yeni haline kavuşacak olan yapının, bir yıl içinde tamamlanmasının hedeflendiği ifade edildi. Bina sahibi Ömer Ufuk ise evinin yıkılışını yaşlı gözlerle izledi. 


100 KİŞİ BAŞVURU YAPTI

Manisa Belediyesi Deprem Etüd l Merkezi ve Yapı Laboratuvarı Sorumlusu Burak Gürol, kentsel 9 dönüşüm kapsamında belediyeye yaklaşık 100 kişinin başvurduğunu, yıkımı yapılan apartmanın, riski tespit edilen 99'uncu bina olduğunu ifade etti. Manisa merkez ilçedeki 33 bin binadan, Yapı Denetim Kanunu çıkmadan önce yapılanların hepsinin riskli olabileceğine dikkat çeken Burak Gürol, kentte yaşayan tüm vatandaşları, bina analizi yaptırmaları yönünde uyardı. 50 yıldır yaşadığı evinin yıkılmasını yaşlı gözlerle izleyen Ömer Ufuk, "Bir yandan da evim yeniden yapılacağı için çok mutluyum diye konuştu.



Posta Manisa/Nermin Uçtu


Geri Dön