16 / 04 / 2024

CONSENSE fuarında Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği'ne 2 ödül birden verildi!

 CONSENSE fuarında Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği'ne 2 ödül birden verildi!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği 18 Haziranda Stuttgart’da düzenlenen törende Dünya Yeşil Binalar Konseyi ( WGBC) Yönetim Kurulu kararınca TAM üye statüsüne erişti




90 ülkede temsilciliği bulunan WGBC networkunde en üst üyelik statüsü olan bu üyelik, ülkelerinde yeşil dönüşüme damga vuran derneklere veriliyor.  


Avrupa’da Birleşik Krallıklar, Almanya,  Hollanda, İsveç, Polonya ve Romanya’dan sonra tam konsey statüsüne erişen Türkiye Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği, 2009 yılında 'Dünya Yeşil Binalar Konseyi (WGBC) Gelişmekte olan Konsey Statüsü' kazanmış ve yeşil bina hareketinin altyapısını oluşturma çalışmalarına giderek artan bir katılımla devam etmistir.  


Stuttgart da her yıl düzenlenen ve CONSENSE fuarının ev sahipliğini yaptığı törende dernek adına ödülü Başkan Haluk Sur ve Kurucu Başkan Yardımcısı Dr. Duygu Erten ile törene katılan dernek yönetim kurulu üyeleri ve çalışanları aldı.


Törende konuşan WGBC Baskani Rick Fedrizzi Turkiyenin 5 yıldır yaptığı başarılı çalışmalarla bu statüyü hak ettiğini söyledi.


Sürdürülebilirlikte Global Liderlere verilen Başkanlık ödülü Dr. Duygu Erten’in oldu


TURKECO İnşaat ve Enerji Ltd Kurucusu, Clinton İklim Girişimi eski Direktörü ve Türkiye Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Kurucu Başkan Yardımcısı, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi Los Angeles Komite Üyesi Dr. Duygu Erten ise Dünya Yeşil Binalar Konseyi tarafından verilen Dünya Yeşil Binalar Konseyi Başkanlık ödülüne (WGBC President’s Award) layık görüldü. 


Sürdürülebilir yeşil binalar konusunda yaptığı uluslararası katkılar ile yeşil bina sektörünün Türkiye'de gelişimi için yaptığı çalışmalar nedeniyle ‘’Sürdürülebilirlikte Global Liderlere verilen BAŞKANLIK’’ ödülüne layık görülen Dr. Erten gecenin en anlamlı ödülünü aldı.


Dünya Yeşil Binalar Konseyi Başkanı ve Amerikan Yeşil Binalar Konseyi Başkanı Rick Fedrizzi ödülle ilgili yaptığı açıklamada "Sürdürülebilirlik Sektörüne Global Ölçekte katkıda bulunan ve bu prestijli ödülleri 2011’den beri alan bu sıra dışı isimler yeşil binalar alanında örgütlerin kurulması, eğitimin geliştirilmesi, halkın bilinçlendirilmesi gibi alanlarda kalıcı çözümler bulmak için çalıştılar ve takdir edilmeyi hak ettiler. Onların çalışmaları, hayal edersek, tüm zorluklara direnirsek ve tutkuyla inanırsak dünyayı daha yaşanır kılabileceğimizi bizlere gösterdi" dedi.


Global sürdürülebilirlik hareketinin Nobeli olarak bilinen Dünya Yeşil Binalar Konseyi ödülünü alan Dr. Duygu Erten ise ‘’ Hem ülkem hem de Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği adına aldığım ödül beni çok gururlandırdı ve mutlu etti. Çalışmalarımıza devam edeceğiz’’ dedi. 



Geri Dön