24 / 04 / 2024

Çorlu Cumhuriyet Parkı arazisinin imarına ilişkin 3 soru mecliste!

Çorlu Cumhuriyet Parkı arazisinin imarına ilişkin 3 soru mecliste!

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çorlu Cumhuriyet Parkı'nın bulunduğu arazinin imar planının değiştirileceği iddiasını TBMM gündemine taşıdı..



Çorlu Cumhuriyet Parkı arazisinin imarına ilişkin 3 soru mecliste!

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çorlu Cumhuriyet Parkı'nın bulunduğu arazinin imar planının değiştirileceği iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Köprülü sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye iletti. 

 

Çorlu Cumhuriyet Parkı hakkında Tekirdağ Büyükşehir ve Çorlu Belediyesi'nin yaptığı ve hizmete girdiği tarihten bu yana yurttaşlarımızın sıklıkla kullandığı, yoğun bir yapılaşmanın içinde kalan ilçemizde, halkın nefes aldığı önemli bir yeşil alan bölgesi olduğu açıklamalarında bulunan Emre Köprülü "Parkın önemli bir konumda olması ve arazisinin ekonomik değerinin yüksekliği nedeniyle "ranta açılması" konusunda birçok haksız girişimin yapılmak istendiği de ayrıca kamuoyu tarafından bilinmektedir." dedi.

 

Söz konusu bölge ile ilgili Çorlu Kaymakamlığı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yazılan yazı ile Çorlu Cumhuriyet Parkı'nın sanayi, ticaret ve konut alanında dönüştürülmesi istendiğini belirten CHP'li Köprülü, "Bu yolla mülkiyeti Maliye hazinesine ait, Çorlu Cumhuriyet Parkı'nın hükümet tarafından yapılaşmaya ve ranta açılmasının hedeflendiği ilçemiz halkı için çok önemli bu parkın halkın kullanımdan alınmaya çalışıldığı anlaşılmıştır." diyerek 3 sorusunun yanıtlandırılmasını istedi.

 

Köprülü'nün soruları

 

1- Hali hazırda Cumhuriyet Parkı olarak adı geçen ve Çorlu halkının kullanımına açık olan mülkiyeti hazine arazisine ait olan taşınmazların sanayi, ticaret ve konut alanına dönüştürülme girişimi gerçek midir?

 

2- Eğer birinci sorudaki belirtilen amaç gerçek değil ise, Çorlu Milli Emlak Müdürlüğü tarafından, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne yazılan 06/11/2017 tarihli ve 32064 sayılı yazısıyla amaçlanan nedir?

 

3- Halkın park olarak kullandığı bir bölgedeki imar planlarının değiştirilerek sanayi, ticaret ve konut alanlarına dönüştürülmek istenmesiyle ne gibi bir fayda sağlanmak istenmektedir?
 


Geri Dön