28 / 03 / 2024

Çorum Belediyesi'nin yeni belediye binası inşaatı yarım kaldı!

Çorum Belediyesi'nin yeni belediye binası inşaatı yarım kaldı!

Çorum Belediyesi eski başkanı Muzaffer Külcü döneminde, 2017'de yapıma başlanan ve toplam 65 milyon TL bedelli yeni belediye binası ve hizmet kampüsü inşaatının da yarıda kaldığı öğrenildi.



Çorum’da, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü zamanında 2017'de 12 bin 492 metrekare alanda yapımına başlanan 65 milyon TL'lik belediye hizmet binası ve hizmet kampüsü inşaatının, Eylül 2018'de ayında tamamlanacağı açıklanmıştı.

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre; ancak, inşaatı yapan şirket ekonomik sıkıntı yaşayınca açıklanan tarihte işi teslim edemedi ve hizmet binası yapımı yarıda kalırken kampüsün yapımına hiç başlanılmadı.

YENİ BAŞKAN 15 MİLYON LİRA KREDİ ÇEKTİ

31 Mart seçimlerinde kentin yeni Belediye Başkanı olan Halil İbrahim Aşgın, yarım kalan hizmet binasının tamamlanması için 2019 yılı Temmuz ayında yapılan meclis toplantısında kredi almak için yetki talep etti. 

Başkan Aşgın, mecliste yaptığı konuşmada, belediyenin kredi bütçesinin zayıf olmasına rağmen kredi alabileceklerini dile getirerek şunları söylemişti:

Çorum Belediyesi nin yeni belediye binası inşaatı yarım kaldı!

- Sürüncemede bırakırsak belli bir süre sonra bina harap olur. Biz orayı rahat ve klimalı odalarda oturmak için değil, bu şehrin hakkını hukukunu korumak için bitirmeliyiz. Mevcut bir ihale süreci var. Bu firma yasal olarak işlemlerini yapıyor.

- Firma iş yapıyor ve karşılığında İller Bankası'ndan hakkedişlerini alıyor. Bu firmaya bizim gecikmiş bir borcumuz da yok. Yaptığı iş oranından İller Bankası'ndan hakkedişlerini alıyor.

- Diğer konular ise hukuk çerçevesinde çözülür. İhaleyi iptal ettiğimiz zaman kalan kısmı bizim 15 milyon liraya bitirme imkanımız yok. Yeni ihale demek maliyetlerin çok daha artması anlamına geliyor. Zaman kaybı anlamına da geliyor. Firmanın işi bırakma talebi de yok. Dolayısıyla yasanın bize vermiş olduğu imkanlar çerçevesinde çalışmalar devam edecek. Kullanılacak kredi ile firma yaptığı işlerin hakkedişlerini alacak.

Yapılan oylamada, AKP ve MHP’li üyelerin oyları ile Başkan Aşgın’a İller Bankası’ndan 15 milyon 745 bin 932 TL kredi kullanmak üzere yetki vermişti.

Belediye hizmet binasının Eylül 2018'de tamamlanacağının söylenmesine rağmen hala daha yapılamadığını ifade eden CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, “Belediye hizmet binası, yüklenici firmanın iflas etmesinden mi yoksa başka sebeplerle mi bilemiyoruz fakat atıl olarak bekliyor. Mevcut belediye başkanı göreve seçileli 2 yıl oldu ancak bu binanın sorunu maalesef çözülemedi. Sözleşme üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen henüz hizmete açılamadı. İnşaatta ürünler zayi oluyor, yıpranıyor, çürümeye başlıyor. Hizmet binası ile ilgili sorunlar bakanlara iletilmeli, gerekirse yeniden ihale yapılmalı ve inşaatın bir an önce tamamlanıp hizmete açılması sağlanmalıdır. Yanlış ve plansız harcamalardan dolayı Çorum Belediyesi’nin şu anda 500 milyon lira borcu var” şeklinde konuştu.

Çorum'daki 25.1 milyon TL'lik kapalı spor salonunun inşaatı yarım kaldı!


Geri Dön