25 / 04 / 2024

Çorum Boğazkale'ye hitit mimarisinde hükümet konağı!

Çorum Boğazkale'ye hitit mimarisinde hükümet konağı!

Çorum Boğazkale ilçe heyeti, Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’yu ziyaret etti. Heyet, ziyaret sırasında Boğazkale’ye yapılan yatırımlarla ilgili konuştu.



Çorum Boğazkale ilçe heyeti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’yu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ziyaret ettiler. 


Boğazkale’ye yapılan yatırımlarla ilgili teşekkür eden heyet, “İlçemiz birçok hizmeti Ak Parti iktidarıyla aldı ve almaya da devam ediyor. Sit alanı sorununun çözümüne büyük katkı verecek  TOKİ  konutlarımızın ihalesi sizin desteğinizle gerçekleşti. Hükümet Konağımızın yanında 7 dönüm araziye kurulacak Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) destekli Hitit köyü projesi ilçemiz açısından son derece önemli. Hükümet Konağımız 1960 yıllarda yapılmış, fiziki olarak hizmet veremeyecek duruma gelmiştir. Yenilenmesi hususunda destek ve katkılarınızı bekliyoruz” dediler.


Tarihi dokuyu korumak ne kadar önemli ise yeni yapılarda da dokuya uygun yapılaşmanın önemli olduğunu söyleyen Uslu, “Hitit Köyü projemiz ile Hükümet Konağımızın da Hitit Mimarisine uygun yenilenmesi için İçişleri Bakanlığı nezdinde gerekli görüşmeleri yapacağız. Yeni Hükümet Konağı günümüz şartlarına uygun fiziki alan oluşturmayla birlikte kamu hizmetlerini bir merkeze toplayarak vatandaşlarımızın daha kolay hizmet almasını da sağlayacaktır” dedi.


Daha sonra İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk ve Müsteşar Muhterem İnce ile görüşen Uslu, “Bakan Yardımcımız ve Müsteşarımızdan; mevcut hükümet konağının arazisi ve bitişiğindeki yaklaşık 10 Dönüm araziye Hitit Mimarisine uygun yeni Hükümet Konağı yapımı için teknik heyet gönderilmesi ve programa alınması için destek istedik. Bakan Yardımcımız ve Müsteşarımız talebimizi olumlu karşıladılar. Gerekli çalışmalar başlatılmıştır” dedi.


Ziyarete; Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Sadık Aşık, Teşkilat Başkanı Serkan Tütüncü, İl Genel Meclisi Üyesi ve Ak Parti Grup Başkan V. Abdullah Meteoğlu, İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Şimşek, Belediye Meclis Üyesi Gürbüz Özel bulundu.



Çorum Keskin Karar


Geri Dön