24 / 04 / 2024

Çorum Kızılırmak üzerine asma köprü inşa edilecek!

Çorum Kızılırmak üzerine asma köprü inşa edilecek!

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla temel atma töreni gerçekleştirilen Kızılırmak Islah Projesi çalışmalarının başladığını söyledi.



Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla temel atma töreni gerçekleştirilen Kızılırmak Islah Projesi çalışmalarının başladığını söyledi. Yapılan açıklamaya göre Başkan Karataş. Osmancık Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu, DSİ 54. Şube Müdürü Murat Şerbetçi vc ihaleyi alan firmanın yetkilileri ile birlikte projesinin gerçekleştirileceği Kızılırmak sahilinde incelemelerde bulundu. Firmaya yer teslimi yapıldığını belirten Karataş, projenin ihale bedelinin 45 milyon 943 bin 500 TL olduğunu belirtti. Başkan Karataş. projenin tamamlanması ile şehir merkezinde taşkınların önüne geçileceğini belirterek. "Kızılırmak Islah Projesi şehrimiz için tarihi projelerden birisiydi. Kamulaştırma maliyetleri nedeniyle gerçek zora girmiş bir projeydi. Ancak Obruk Barajından nedeniyle şehir merkezinde büyük bir taşkın riskiyle karşı karşıya kalmıştık. Bu nedenle Kızılırmak Islah Projesi hayati bir önem taşıyordu. Orman ve Kızılırmak Islah Projesi çalışmaları başladı. Su İşleri Bakanlığımız ile görüşmelerimiz neticesinde olumlu sonuç alındı ve proje hayata geçiriliyor. Böylelikle şehir merkezimiz taşkınlardan korunmuş olacak" dedi. 


800 GÜNDE TAMAMLANACAK 

İnelsan inşat ve İtekar Yapı ortaklığının üstlendiği çalışmaların 800 günde tamamlanacağını belirten Başkan Karataş "Yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Böylelikle ihalede belirtilen süre de başlamış oklu. Tabi önce kamulaştırma çalışmaları yapılacaktır. Çünkü Proje alanında özel mülkiyete haiz gayrimenkuller var. İstimlak yapıldıktan sonra ırmak yatağı genişletilecek. Proje kapsamında Kızılırmak kenarı çift taraflı yaklaşık 5 kilometre kazılı duvar yapılacak" 


ŞEHİR SİLÜETİNE UYGUN ASMA KÖPRÜ YAPILACAK 

Başkan Karataş projenin ilçe turizmine de değer katacağını belirterek "Proje kapsamında Anadolu'nun en büyük tarihi köprüsü olan Koyunbaba Köprüsünün tüm gözleri açılacak. Köprünün ilk yapıldığı yıllarda olduğu gibi tüm ayaklan Kızılırmak'ın içerisinde kalacak. Tarihi köprü yapılış amacına uygun bir şekilde yeniden hayat bulmuş olacak. Kızılırmak üzerine mevcut ahşap yaya köprüsünün yerine bir de asma köprü inşa edilecek. Asma Köprü; Osmancık Kalesi, Kızılırmak vc Koyunbaba Köprüsünün oluşturduğu şehir siluetine uygun bir şekilde tasarlandı. Andezit kaplama olacak ve Kızılırmak'a ayn bir güzellik katacak." diye konuşlu. 



Çorum Hakimiyet



Geri Dön