26 / 04 / 2024

Isparta'ya 8 yeni köprü inşa edilecek!

Isparta'ya 8 yeni köprü inşa edilecek!

Isparta Belediyesi yatırımlarına tam gaz devam ediyor. Belediye bu kapsamda kente sekiz yeni köprü inşa etmeyi planlıyor.




Isparta Belediyesi Çayboyu üzerindeki her biri farklı mimari özellik taşıyan ve şehre ayrı bir kimlik kazandıracak olan 8 adet köprüden birisi olan 105 Cadde üzerindeki Davraz İtfaiyesi önünde bulunan köprünün de inşaatına başladı. Bugüne kadar diğer köprülerde çalışmalar yapan ve bunlardan Emre ve Gülcü köprüleri olarak bilinen köprülerde aydınlatma çalışmalarını da gerçekleştiren Isparta Belediyesi, son olarak Davraz İtfaiyesi önündeki köprüde de çalışmalarına başladı.


Davraz İtfaiyesi önündeki köprü inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, her köprüde olduğu gibi bu köprüde de ayrı bir mimarinin uygulanacağını söyledi. Her çalışmada olduğu gibi köprü çalışmalarında da kalıcılığı ön planda tuttuklarına değinen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Davraz İtfaiyesi önünde bulunan köprünün de uzun bir köprü olduğunu belirtti. Kalıcılıkta köprünün tabandaki sömel temelinin önemli olduğunu kaydeden Başkan Günaydın, “Temel sağlam olmazsa eskileri gibi birkaç yılda dökülür” dedi. Köprü ayaklarının nasıl yapılacağı noktasında ustalarla birlikte alanda değerlendirmeler yapan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bu yapacağımız 8.köprümüz. Her köprümüz farklı olduğu gibi bu köprümüzde de ayrı mimari uygulayacağız. Bu köprümüzü de kısa sürede tamamlayacağız. Diğer köprülerde olduğu gibi burada da Türk Mimarisi ve çağdaşlığını ön planda tutuyoruz. Bu köprümüzü de Isparta’mıza kalıcı bir eser olarak en kısa zamanda tamamlayarak gelecek nesillere teslim edeceğiz. Estetik güzellik, tarih ve kimlik açısından da bu köprümüzün şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 



Isparta Belediyesi


Geri Dön