20 / 04 / 2024

Çorum Küçük Sanayi Sitesi'nde 116 iş yerinin yapımı tamamlandı!

Çorum Küçük Sanayi Sitesi'nde 116 iş yerinin yapımı tamamlandı!

S.S. Zanaatkarlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından Çorum'un Yaydiğin Köyü civarında inşaatına başlanan yeni iş yerlerinden 116'sı tamamlandı.



Güvenlik açısından Türkiye’ye örnek bir sanayi sitesini Çorumlu esnaf ve sanatkarlara kazandırmayı amaçlayan S.S. Zanaatkarlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından Yaydiğin Köyü civarında yapımı süren yeni iş yerlerinden 116'sının kaba inşaatı tamamlandı.

Çorum Hakimiyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Recep Gür, S.S. Zanaatkarlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’ni ziyaret edip, Kooperatif Başkanı Necmettin Uzun ve yüklenici firma yetkililerinden çalışmalarda gelinen son noktalarla ilgili bilgi adı ve inşaat alanını inceledi. Beraberinde Birlik yöneticileri Nesimi Özkubat, Halil Gürbüzer ve Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Özkan Şanal’la birlikte ziyaret ettiği kooperatifte, inşaat alanınd bulunan çalışmaları yerinde inceleyen ÇESOB Başkanı Recep Gür, kısa sürede yoğun bir çalışma performans gösterip Kooperatif Başkanı Necmettin Uzun’a ve kooperatif yöneticilerine gayretlerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Yeni sanayi sitesinin Türkiye’ye örnek olacağını söyleyen Başkan Gür, kurum olarak yeni sanayi sitesinin bir an önce tamamlanmasını planladıklarını söyledi.. Ziyaretten duydukları memnuniyeti anlatan Kooperatif Başkanı Necmettin Uzun ise, bu süreçte kendilerine destek olan herkese teşekkürlerini iletti.

Kendilerine inanan, güvenen kooperatif ortaklarını yarı yolda bırakmayacaklarını söyleyen Uzun, “Bu yolda bizlere inanarak yola çıkan esnaf ve sanatkar kardeşlerimizi çağımızın gerektirdiği modern işyerlerine biran önce kavuşturmanın derdindeyiz. Ben ve Kooperatif Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarım da bu bilinçle hareket ediyoruz” iye konuştu.

Günlük hafriyat çalışmalarının düzenli olarak ilerlediğini sözlerine ekleyen Necmettin Uzun, hurdacılar sitesinde de temellerin kazıldığını açıkladı. Yıl içinde yaşanan yoğun yağış ve afetlerden dolayı sezonu 2 ay geç açtıklarını söyleyen Uzun, Çorum esnafına en kaliteli ve modern işyerlerini kazandırmak için yoğun çaba sarf etmeye sürdürdüklerini açıkladı. Sanayi sitesi etrafında istinat duvarı inşa edeceklerinisözlerine ekleyen Başkan Uzun, böylece yaşanabilecek hırsızlık vakalarının da önüne geçmeyi amaçladıklarını söyledi. 

S.S. Zanaatkarlar Küçük Sanayi Sitesi’nin sadece Çorum için değil, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi için de örnek bir site olacağını kaydeden Uzun, “Burada oluşturduğumuz sanayi sitesi güvenlik açısından Türkiye’ye örnek, Çorum’un ve İç Anadolu Bölgesi’nin ufkunu açacak bir site olacak” dedi. Uzun, bu süreçte kendilerini yalnız bırakmayan ÇESOB Başkanı Recep Gür ve esnaf odası başkanlarına ayrıca teşekkürlerini iletti.


Geri Dön